szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Balogh Elek elhagyta a csatornát, miután érdemi beleszólása nem maradt a cég működésébe.

Magyarország első roma tévéjének vezetője elhagyta az általa alapított csatornát, miután érdemi beleszólása nem maradt a cég működésébe – írja a Romnet. Az Index szerint Balogh Elek családjának száz százalékos tulajdonjogát fokozatosan vásárolták ki az üzlettársai, akik között a Habony Árpád köreihez köthető Schatzné Kovács Marianna is ott van. Balogh Elek úgy fogalmazott: a jóhiszeműsége áldozataként tekint magára.

A Dikh TV tulajdonosváltásáról nemrég a hvg360-on olvashattak bővebben.

A kormány cigányellenes hangulatkeltése közben lesz Habony-közelieké a roma tévé

A magát Magyarország első roma tévéjeként definiáló Dikh TV alapítóinak politikamentes céljait jócskán felülírhatja, hogy éppen annak a Habony Árpádnak a köreiből vásároltak be a tévécsatornába, akihez a cigányellenes kormánykommunikáció ötletét kötik. Az önkormányzati választások után egy hónappal már tény volt, ami a cégnyilvántartásban csak most jelent meg: Habony Árpád üzlettársának felesége ötödrészben tulajdonosa lett a kábeltévék kínálatába alig egy éve bekerült roma szórakoztató csatornának.

A Dikh TV YouTube-csatornáját ma már 330 ezren követik, tavaly szeptember óta pedig jelen van az összes nagy kábelszolgáltató kínálatában.

Balogh projektjében tavaly nyáron a Sláger Tv tulajdonosa, Radu Morar látta meg a lehetőséget, ekkor kezdtek profi műsorgyártásba, de Balogh Elek és roma kollégái tovább irányíthatták a csatornát – idézi fel az Index, amely februárban írta meg, hogy Habony Árpád egyik üzlettársának felesége, a romológus végzettségű Schatzné Kovács Marianna ötödrészben tulajdonosa lett a Dikh TV-t üzemeltető Első Roma Média Kft.-nek.

Schatzné érkezése után több roma alkalmazott is távozásra kényszerült, a televízió pedig Kispestről átköltözött a Sláger Tv székházába. Balogh Elek most azt mondja, hiába maradt 40 százalékos tulajdonrészük, érdemi beleszólásuk nem maradt a döntéshozatalba – írja az Index.

„Valódi magyarázatot nem kaptam rá, hogy miért utasítanak el" – mondta a lapnak. „Én hoztam létre ezt az egészet, de eljutottunk odáig, hogy bekapcsoltam a tévét, és úgy éreztem, hogy szinte közöm nincs ahhoz, ami ott megy. Nem voltam részese már az egésznek. Nem volt értelme benne maradni. Megtűrt valakinek éreztem magam” – fogalmazott Balogh, aki azt állítja, hogy nem vették komolyan és nem tekintették egyenrangú partnernek.  Ezért végül önként állt fel.

A televíziós csatornából való kiszorulás mellet elvesztette a több mint 180 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal hozzáférését, és a 337 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube-csatornát is.

Az Index megkeresésére Schatzné Kovács Marianna nem kívánt érdemben reagálni, Radu Morar szintén nem akart nyilatkozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Díjeső: Fliegauf Bence filmjének színésze is Ezüst Medvét kapott a Berlinalén

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán: Nőnap virág nélkül? Na még mit nem!

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket