szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány nagyobb vidéki városban a fitnesztermek üzemeltetői úgy döntöttek, nem várnak tovább, és ismét fogadják a sportolni vágyó vendégeket.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Több edzőterem is újra megnyílik a vidéki nagyvárosokban, a koronavírus-járvány miatt korlátozásokkal és folyamatos fertőtlenítés mellett – írják többen az MTI-re hivatkozva, bár mostanra valamiért elérhetetlenné vált az eredeti hír.

A hír szerint például Debrecenben ugyan a legtöbb fitnesz- és edzőterem március közepe óta zárva tart, de néhány helyen jelenleg is fogadják a vendégeket. A legtöbben májusra tervezik az újranyitást, ha a járványhelyzet azt lehetővé teszi. Van olyan klub, amelyik viszont egyáltalán nem zárt be, bár a járványhelyzetre tekintettel a 2200 négyzetméteres fitneszteremben egyidejűleg csak húszan sportolhatnak. A napokban kinyitott egy másik edzőterem is, ahol ugyancsak húszan tartózkodhatnak egy időben. Itt a fertőtlenítőszer mellett gumikesztyűket és mosható védőmaszkokat is biztosítanak a vendégeknek – jelezte az üzemeltető. A debreceni Malomparkban lévő, március 17-e óta zárva tartó fitnesz- és konditerem jövő hétfőtől ismét fogadja a sportolni vágyókat.

Az egyik fitneszterem a Facebookján azt írta, hogy kértek állásfoglalást a kormányhivataltól, amely azt válaszolta, hogy az edző termek nyitva lehetnek, mert rájuk nem terjed ki a korlátozó rendelkezés hatálya.

Szegeden két fitneszterem is újranyitott, csaknem egy hónapos kényszerszünet után. Az üzemeltetők közösségi oldalukon leírták, hogy a termeket nyitás előtt fertőtlenítették, és ezt rendszeresen ismételni fogják. Az egyik helyen azt írják, hogy a termük nagysága, a több, mint 200 edzőgép lehetőséget biztosít arra, hogy a legalább 2 méter távolságot megtartsák a látogatók az "egyéni szabadidős sporttevékenységek során."

Mosonmagyaróváron egy fitneszterem nyit újra.

Nagykanizsán is üzemel jelenleg edzőterem. Közösségi oldalán az egyik esetében a látogatót arra kérik, hogy tartsa be az óvintézkedéseket, a másik ugyanakkor csökkentett nyitvatartási időben és maximált létszámban enged be embereket a falai közé, és folyamatosan fertőtlenítik a sporteszközöket.

Az MTI-s hír alapján az egyik gyulai, az úgynevezett paradicsomi városrészben lévő fitneszterem április 27-én, egy hónapos kényszerszünet után ugyancsak megnyílik, de mint közösségi oldalukon írják, csak korlátozott létszámban. Békéscsabán pedig az egyik belvárosi fitneszterem egyáltalán nem zárt be, mint írják: a kormányrendelet alapján az egyéni szabadidős sporttevékenység folytatható, ám kötelezővé teszik, hogy az ott edzők használjanak váltóruhát és -cipőt, valamint edzőkesztyűt, belépéskor mossanak kezet és tartsanak egymástól legalább másfél méter távolságot az öltözőkben is.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is

Túl nagyra nőtt, ezért statuálhatnak példát a Google-lal Amerikában is

Családjával zsarolták a Budapesten elítélt brazil drogfutárt

Családjával zsarolták a Budapesten elítélt brazil drogfutárt

Huszonéves gyerekkel is lehet majd igényelni a 3 milliós lakásfelújítási támogatást

Huszonéves gyerekkel is lehet majd igényelni a 3 milliós lakásfelújítási támogatást