szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 28,5 százalékuk viszont nem hiszi, hogy a vírus miatt bárhova sikerül eljutni idén.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Utazó magazin és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének új felmérése szerint a magyarok 35 százaléka azonnal elutazna valahova, ha vége a járványnak, a 28,5 százalékuk viszont lemondott erről; ők nem hiszik, hogy idén sikerül majd nyaralni.

Az ezerfős megkérdezésen alapuló vizsgálat szerint a megkérdezettek 20,6 százaléka még a biztonságosnak nyilvánított időpont után is kivárna egy-két hónapot, mielőtt elutazna.

A megkérdezettek 46 százaléka elsősorban belföldi úti célban gondolkodik, 39 százalék azonban egyből külföldre menne. A kutatásból az is kiderült, hogy a többség először csak rövidebb kirándulást tervezne; 34,7% több rövidebb, de legfeljebb háromnapos utazásban gondolkodik, a válaszadók 31,5 %-a pedig legalább egy hetet lenne oda.

A vizsgálat egyik érdekesebb adata, hogy a többség családjával menne valahova a bezártsággal telt hónapok után. Akadnak, akik baráti társasággal együtt utaznának (41,9%), míg 29,6%-uk inkább csak a baráttal/barátnővel kelne útra először. Kis számban, de olyanok is akadnak, akik legszívesebben egyedül utaznának, csak lehessen már menni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Révész Sándor: Szuper!

Révész Sándor: Szuper!

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat

Zsebre megy: 40 ezer forinttal is kevesebb lehet a koronavírus miatti táppénz

Zsebre megy: 40 ezer forinttal is kevesebb lehet a koronavírus miatti táppénz