szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Más fesztiválok mellett az EFOTT is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány és az amiatt bevezetett korlátozások miatt. A szervezők a fesztiválozókkal együtt keresik a megoldást.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Sem 500 fősnél nagyobb, sem pedig kisebb renezvényeket nem engedélyez a kormány a járvány kockázata miatt egészen augusztus 15-ig – derült ki csütörtökön. A korlátozás megpecsételte egy sor fesztivál sorsát, elmaradnak a legnagyobbak is: a Volt, a Balaton Sound és a Sziget.

Az EFOTT viszont egyedi módon próbálja megoldani a helyzetet: közönségükhöz fordultak, hogy megtudják, működhet-e egy esetleges időpontváltozás.

A fesztivált eredetileg július 15-20. között tartották volna, most pedig az augusztus 26-30. közötti időszakról érdeklődnek. A helyszín sem az utóbbi években megszokott Velence lenne, hanem Sukoró.

Arról, hogy a hazai zenészek és zeneipari szakemberek hogyan próbálják átvészelni a koronavírus miatti helyzetet, itt írunk bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában

Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből