szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Végül is, ma történelemből vizsgáznak.

Újabb jókívánságait tolmácsolta Orbán Viktor a Facebookon a koronavírus-járvány idején érettségizni kényszerülő diákoknak. A miniszterelnök oldalán a következő szöveg jelent meg a történelem érettségi írásbeli reggelén:

56. Az érettségizők történelmet írnak. Hajrá // 56. A historic exam. Good luck!

Az 56 a járvány 56. napjára utal. Ennél sokkal érdekesebb viszont a fotó, amelyet a szöveg mellé illesztettek, ezen ugyanis minden jel szerint a miniszterelnök munkahelyén, a Karmelita-kolostorban található földgömb látható, mégpedig Nagy-Magyarország jól kivehető körvonalaival.

A földgömb egyébként a Perczel László által készített Perczel-glóbusz hasonmása. Perczel László 132 cm átmérőjű glóbusza 1862-ben készült Velencében.

Ami pedig a további számokat illeti: szerdán középszinten 64 342, emelt szinten pedig 7073 diák érettségizik történelemből.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje