szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Neopaint csoport a Német utcai játszótér környékét dekorálta ki.

Az egyedi városi falfestményekkel ismertté vált Neopaint még tavaly ősszel kezdte festeni a közel 500 négyzetméteres tűzfal alsó részére a Magyar népmesék Aranyborjú című epizódjának egy részletét a VIII. kerületi Német utcában.

A teljes festmény most készült el.

Az alkotócsoport munkáit a Király utcában, az Akácfa utcában és a Klauzál téren is meg lehet csodálni, de festettek már képet a fővárosi Madách Gimnázium falára, rajzoltak virtuális medencét az Árkád bevásárlóközpontba, és újraálmodtak egy legendás zöldségest. A menekültekről a Gozsdu udvarban emlékeztek meg, de a nevükhöz fűződik az ország legnagyobb tűzfalfestménye is a VII. kerületi Bárdos Lajos Iskola udvarán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!