szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több ezren gyűltek össze, pedig az Egészségügyi Világszervezet szerint még nincs mit ünnepelni.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Egy 500 méter hosszú asztalon osztották meg egymással az otthonról hozott enni- és innivalókat a csehek a prágai Károly-hídon, ahol a koronavírusnak rendeztek búcsúbulit. Az eseményt – a jelképes búcsúztatást – annak ellenére megtartották, hogy az Egészségügyi Világszervezet szerint messze még a járvány vége.

A Károly-hídon megrendezett, kétségkívül látványos bulin még csak fel sem merült a társas távolságtartás.

©

A szervezők nem tagadták, hogy az ünnepséget azért is tudták megtartani, mert a turisták nem lepték el a várost. A bulit azért akarták összehozni, hogy megünnepeljék a koronavírus-válság végét, mégpedig azzal, hogy bebizonyítják, az emberek nem félnek találkozni egymással, megosztani egymással az ételt és italt. A rendezvény, amelyre előzetesen helyet kellett foglalni, teltházas volt.

A tízmilliós Csehországban nagyjából 12 ezer fertőzést regisztráltak, csaknem 350-en haltak meg a koronavírus miatt. Az ország viszonylag gyorsan lépett, és a korlátozásoknak köszönhetően sikerült elkerülnie, hogy a járvány elharapózzon. A cseh kormány a múlt héten engedélyezte a legfeljebb ezer fős rendezvények megtartását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!