szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eset után bocsánatot kért, de most úgy érezte, mennie kell.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában
Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután a koronavírus-járvány alatt többször is megsértette a kijárási korlátozásokat, ezzel pedig kivívta a közvélemény haragját.
David Clark, aki 2017 óta volt a pozícióban, kétszer szegte meg az otthon maradás szabályait, egyszer hegyi kerékpározással, egyszer pedig, amikor családját tengerparti kirándulásra vitte, 23 kilométerre házuktól.

Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután a koronavírus-járvány alatt többször is megsértette a kijárási korlátozásokat, és ezért rengeteg kritikát kapott.

David Clark, aki 2017 óta volt a pozícióban, kétszer szegte meg a korlátozás szabályait, egyszer hegyi kerékpározással, egyszer pedig akkor, amikor családját tengerparti kirándulásra vitte.

Clark mindkét incidens miatt bocsánatot kért, és Jacinda Ardern miniszterelnök ugyan lefokozta, de azt visszautasította, hogy ki is rúgja a férfit, mert úgy vélte, a veszélyhelyzetben szükség van a szakértelmére, és a válság alatt a kormány stabilitása prioritást élvez.

A miniszter azzal indokolta jelenlegi döntését, hogy a szakmai hibái megzavarták a kormányt a járvány kezelésében.

Jacinda Ardern most elfogadta Clark lemondását, és kijelentette, hogy alapvető fontosságú, hogy az új-zélandiak bízzanak az egészségügyi vezetőkben – írja a BBC.

Az új-zélandi járványkezelést egyébként sikertörténetként tartják számon – Ardern stratégiájáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!