szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eset után bocsánatot kért, de most úgy érezte, mennie kell.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában
Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután a koronavírus-járvány alatt többször is megsértette a kijárási korlátozásokat, ezzel pedig kivívta a közvélemény haragját.
David Clark, aki 2017 óta volt a pozícióban, kétszer szegte meg az otthon maradás szabályait, egyszer hegyi kerékpározással, egyszer pedig, amikor családját tengerparti kirándulásra vitte, 23 kilométerre házuktól.

Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután a koronavírus-járvány alatt többször is megsértette a kijárási korlátozásokat, és ezért rengeteg kritikát kapott.

David Clark, aki 2017 óta volt a pozícióban, kétszer szegte meg a korlátozás szabályait, egyszer hegyi kerékpározással, egyszer pedig akkor, amikor családját tengerparti kirándulásra vitte.

Clark mindkét incidens miatt bocsánatot kért, és Jacinda Ardern miniszterelnök ugyan lefokozta, de azt visszautasította, hogy ki is rúgja a férfit, mert úgy vélte, a veszélyhelyzetben szükség van a szakértelmére, és a válság alatt a kormány stabilitása prioritást élvez.

A miniszter azzal indokolta jelenlegi döntését, hogy a szakmai hibái megzavarták a kormányt a járvány kezelésében.

Jacinda Ardern most elfogadta Clark lemondását, és kijelentette, hogy alapvető fontosságú, hogy az új-zélandiak bízzanak az egészségügyi vezetőkben – írja a BBC.

Az új-zélandi járványkezelést egyébként sikertörténetként tartják számon – Ardern stratégiájáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Bizottság vizsgálja a BKK-hiányt okozó e-jegyrendszert

Karácsony: Bizottság vizsgálja a BKK-hiányt okozó e-jegyrendszert

Figyelmeztet az FBI: a Windows 7 veszélyes, nem szabad használni

Figyelmeztet az FBI: a Windows 7 veszélyes, nem szabad használni

Sikerült elfogni és közelről lefotózni az új, "gyilkos" darázsfajt, amely Amerika több részén is megjelent

Sikerült elfogni és közelről lefotózni az új, "gyilkos" darázsfajt, amely Amerika több részén is megjelent