szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszűnt a Gellért fürdőben a gyógykezelés, az úgynevezett nappali kórház – írta az Index olvasói jelzésekre hivatkozva.

A nappali kórház az úgynevezett "komplex fürdőgyógyászati ellátás" köznapi neve, ez a szolgáltatás reumatológus szakorvosi beutalóval vehető igénybe, és különböző reumatológiai, fizikoterápiás, ortopéd, mozgásszervi rehabilitációs kezeléseket jelent tébé-támogatással. Ilyen ellátás eddig a Széchenyi, a Szt. Lukács és a Gellért fürdőkben volt.

Az Index megkérdezte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-t, hogy pontosan mi történt. A válaszuk szerint a járványhelyzet idején bezártak a fürdők, amelyek most július 1-ével elkezdtek újranyitni, kinyitott például a Széchenyi Gyógyfürdő, a Rudas Gyógyfürdő és a Szt. Lukács Gyógyfürdő is. A Széchenyiben és a Lukácsban vissza is állt a "nappali kórház".

"A Szt. Gellért Gyógyfürdő megnyitása még nem történt meg és minél előbb szerettük volna a koronavírus-járvány ideje alatt félbemaradt kúrákkal rendelkező vendégeink részére a gyógyszolgáltatásokat folytatni, ezért a betegek átirányításra kerültek, illetve kerülnek a Szt. Lukács fürdőbe, ahol teljes körű gyógyászati ellátással várjuk őket. Társaságunk is vizsgálja a fürdő felújításának lehetőségét és ennek függvényében fogunk dönteni a fürdő és ezen belül a komplex gyógyászati részleg újranyitásáról is" – idézte a portál a választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

„Vicceltem” – mondta Mark Zuckerberg arról, hogy megvenné a Google-t

„Vicceltem” – mondta Mark Zuckerberg arról, hogy megvenné a Google-t

Újabb vagyonkezelő született Habony-közelben

Újabb vagyonkezelő született Habony-közelben