szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Két gyereket megerőszakolt és a jeleneteket filmre vette és terjesztette a 40 éves francia férfi – mondta az ügyész Bordeaux-ban. 2014 óta vett részt egy pedofil hálózatban, ahol több ezer ember számára készített videókat a darkneten. Egy francia rendőr beépült a hálózatba, és így sikerült lebuktatni a férfit, aki mindent bevallott.

"Teljesen átlagos családapa volt, aki Bordeaux környékén élt és dolgozott" – mondta el az AFP hírügynökségnek Eric Berot, aki a francia rendőrség különleges csapatát vezeti. Ők már évek óta kutattak a pedofil bűnöző után a dark weben – együttműködve az Europollal. Az egész világon keresték, hiszen a pedofil hálózat is kiterjedt mind az öt kontinensre. Egy rendőr beépült a szervezetbe, és így sikerült a nyomára akadni a 40 éves férfinek, akinek a nevét nem közölték. Azt viszont igen, hogy

a világ tíz legkeresettebb pedofil bűnözője között tartották nyilván.

Miután a francia férfi mindent bevallott, az ügyészség vádat emelt ellene. Két fő vádpont van: az egyik az, hogy két 15 év alatti gyereket megerőszakolt, és ezeket a jeleneteket filmre vette, majd terjesztette a hálózaton. A másik fő vádpont az, hogy több ezer pedofil számára készített és terjesztett videókat vagyis "cselekményét bűnszövetkezetben követte el" – mondta az ügyész Bordeaux-ban.

Ki a tagja a hálózatnak? Ezt vizsgálja most a rendőrség különleges alakulata. Évekkel ezelőtt hasonló ügyben bukott le Germanos tábornok, a francia vezérkari főnök helyettesét is megtalálták egy ilyen listán. Beismerte bűnét, melyet azzal indokolt, hogy a felesége halála után kicsúszott alóla a talaj. A hadseregből azonnal nyugdíjazták. Az idős katonatiszt csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és ez felháborította a jogvédő csoportokat. Ezt követően alakult meg a különleges csapat a francia rendőrségen belül, amely most lebuktatta a világ egyik legkeresettebb pedofil bűnözőjét Bordeaux közelében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején