szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kapta el a fertőzést a pedagógus, aki egy iskolás tábor felügyelete után mutatott koronavírus-gyanús tüneteket.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Negatív lett annak a tanárnak a koronavírus-tesztje, aki táborozó gyerekekre felügyelt, amikor koronavírus-gyanús tüneteket mutatott – jelentette be Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere.

Mint írta, a tisztifőorvosi szolgálattól azt a tájékoztatást kapta, hogy annyi idő telt el, hogy második tesztre már nincs is szükség, a pedagógus fertőzésmentesnek tekinthető. A táborozó gyerekek így karantén helyett hazamehetnek a családjukhoz.

A tanár az után mutatott a koronavírus gyanúját felvető tüneteket, hogy a beteg apját ápolta, akiről azóta bebizonyosodott, hogy koronavírus-fertőzött. Az apja ápolása után egy nyári táborban felügyelt általános iskolás gyerekekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kerékpárszállító kocsikat állított be a MÁV a balatoni vonalra

Kerékpárszállító kocsikat állított be a MÁV a balatoni vonalra

Működik a babavárós 10 millió, de a népességfogyás megállításához több kell

Működik a babavárós 10 millió, de a népességfogyás megállításához több kell

Tízből egy nőt érint a baj, de nehéz észrevenni a csokoládécisztákat

Tízből egy nőt érint a baj, de nehéz észrevenni a csokoládécisztákat