szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kolodko Mihály szobrászművész Fiumében alkotta meg a Piszkos Fred, a kapitány legendás jelenetét.

- Uram! A késemért jöttem!
- Hol hagyta?
- Valami matrózban.

Áll Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány c. regényének első fejezetében. A jelenetet a horvátországi Fiumében (Rijeka) elevenítette meg Kolodko Mihály szobrász, a művész a Facebookon közzétett képek fölé oda is írta a regény első sorát.

Kolodko Mihály köztéri miniszobrai eddig többnyire önmagukban álltak/feküdtek, most azonban egy rajz is kiegészíti a művész által megalkotott kést.

Kolodko Mihály korábban többek között egy mini-Rubik-kockát és a Simpson család egyik tagját is elhelyezte a városban, de a művésznek köszönhetjük A nagy ho-ho-ho horgász főkukacának és a kockás fülű nyúlnak a gerillaszobrát is. A művész alkotásai annyira kedveltek, hogy valaki még a Batthyány tér közelében felállított minitankot is magával vitte, de Kolodko Mekk Elek-szobra is eltűnt. Mindkettőt pótolta az alkotó.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan ébreszthetjük fel a motivációnkat?

Hogyan ébreszthetjük fel a motivációnkat?

A Disney Mulan meséjével Kínát és Amerikát is magára haragította

A Disney Mulan meséjével Kínát és Amerikát is magára haragította

Orbán: "2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz"

Orbán: "2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz"