szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rapper a Balázsék című reggeli rádióműsorban formált véleményt a zeneipar helyzetéről.

Az augusztus 15-e után is érvényben maradó fesztiválstop ismét új helyzet elé állította a zeneipar képviselőit. Közülük most Majka igyekezett kielemezni a helyzetet a Rádió 1 reggeli műsorában. Ő mindenekelőtt azokért aggódott, akik a hónapok óta elmaradó rendezvényeken a háttérben dolgoznak, és akik közül sokaknak már rég nincsenek tartalékaik, ezért sokan el is hagyták a pályát. „Ha ezek az emberek megszűnnek ebben az iparágban dolgozni, akkor a mi iparágunk is megszűnik” – figyelmeztetett Majka.

A figyelmeztetést egyébként az érintettek is leadták, a Facebookon több olyan videó jelent meg #coVideo hashtaggel, ahol elmagyarázzák, hogy nélkülük nem működne a koncertipar.

Majka beszélt arról is, hogy ők készültek az augusztus 15. utáni koncertekre, a felkészülésbe fektetett pénz és munka azonban most megint kárba ment. A rapper szerint „szemétség megrendezni egy Fradi–Újpest-focimeccset úgy, hogy a zenészek otthon ülnek. Szemétség azt mondani, hogy lehet, nekünk meg azt mondani, hogy nem lehet”. A focimeccseket ugyanakkor valamilyen szinten megvédte, mint mondta, van abban logika, hogy a 22 ezres Fradi–Újpesten 18 ezer ember valójában ül, egy helyen van.

Majka azt mondta, biztos abban, hogy amikor a politikai döntéshozók ott ülnek az asztalnál, gondolnak arra, hogy ezeket az embereket nem hagyhatják egyedül, hogy a zeneiparban dolgozókkal foglalkozniuk kell, ezért a döntéshozatalban is történnie kell valaminek, mert mint fogalmazott: „politikailag a legnagyobb öngyilkosság azokat magad ellen fordítani, akik véleményformáló emberek”.

Közben egyébként kiderült, hogy a Campus Fesztiválnak lesz négy eseménye augusztus 19 és 22 között, ezek egyikén Majka is fellép majd.

Majka több mint két hete, amikor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter meglebegtette, hogy továbbra sem lehetnek majd koncertek, azt mondta:

ebben az országban tökéletesen működik az a kettős mérce, amit az elmúlt hetekben meg hónapokban láthattunk. Van, akinek szabad tömegrendezvényt szervezni, és van, akinek meg nem. És ez felháborító szerintem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kuncze Gábor koronavírusos, intenzív osztályon ápolják

Kuncze Gábor koronavírusos, intenzív osztályon ápolják

Nincs meglepetés Mohácson: a fideszes jelölt lett a polgármester

Nincs meglepetés Mohácson: a fideszes jelölt lett a polgármester

Aggódhathatnak a demokraták: megvan Donald Trump jelöltje a legfelső bíróságra

Aggódhathatnak a demokraták: megvan Donald Trump jelöltje a legfelső bíróságra