szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Provokatívnak és életveszélyesnek nevezték a kommentelők a hirdetést.

Felháborodott kommentek érkeztek az Audi egyik hirdetésére, amelyen egy vörös RS4 Avant előtt egy kislány látható banánnal a kezében. Egyesek azt kifogásolták, hogy a kép alapján a sofőr nem venné észre az autónak dőlő kislányt, ami mindenféle veszélyes helyzetet teremthetne. Mások szerint a képnek szexuális töltete van, amit azzal támasztották alá, hogy a banánt és a sportautót gyakran használják a férfivágy jelképeként.

A kép mellett egyébként a következő szlogen szerepelt:

Hagyja, hogy gyorsabban verjen a szíved – minden szempontból.

„Kislány, fallikus szimbólummal a kezében. Világos, szuper…” – írta egy felhasználó a Twitteren. Más viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az Audi RS4 családi autó, és ahogy egy szülőnek gyorsabban ver a szíve, ha a gyerekére gondol, ez az autó is ezt éri el, vagyis nincs itt semmi felháborodnivaló.

A német autógyár a Twitteren kért elnézést a félresikerült hirdetés miatt, hangsúlyozva, hogy ők törődnek a gyerekekkel, és sajnálják, hogy ilyen érzéketlenül jelenítették meg a reklámot, amelyet ígéretük szerint a továbbiakban nem fognak használni. A vállalat most vizsgálja, hogy miként láthatott napvilágot a reklám.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Észak-Magyarországon az egyik legalacsonyabb a várható élettartam az EU-ban

Észak-Magyarországon az egyik legalacsonyabb a várható élettartam az EU-ban

Javította Budapest besorolását a Moody's, de viharokat is jósolnak

Javította Budapest besorolását a Moody's, de viharokat is jósolnak

Kint is vagyok, bent is vagyok: kis ablaktörténelem

Kint is vagyok, bent is vagyok: kis ablaktörténelem