szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb eszközöket próbálnak bevetni a koronavírus terjedése ellen.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Hétfőtől, azaz szeptember 14-étől hat embernél többen nem gyűlhetnek össze Nagy-Britanniában – sem szabad-, sem zárt térben. A kormányzati tiltással az elmúlt időszakban új erőre kapó járvány ellen próbálnak fellépni. A korlátozás nem vonatkozik az iskolákra, munkahelyekre, és az úgynevezett Covid-biztonságos esküvőkre, temetésekre és szervezett sporteseményekre. Természetesen nem vonatkozik az egy háztartásban élőkre sem. A pubok vendégül láthatnak hatnál több embert, de a maximum hatfős csoportoknak távolságot kell tartaniuk.

A hatfős korlátot megsértők 100 fontos (több mint 40 ezer forintos) büntetéssel számolhatnak, de a sorozatos szabálysértés akár 3200 fontjába is kerülhet a csoportosulóknak.

A tiltás azt is jelenti, hogy adott esetben néhány család nem találkozhat például az összes nagyszülővel egyszerre. Egy öttagú családnak el kell döntenie, hogy egyik vagy másik nagyszülővel csoportosul.

A kormányzat szerint minden hét- vagy annál nagyobb létszámú társaságnak számolnia kell azzal, hogy a rendőrség feloszlatja és megbünteti őket.

Nagy-Britanniában az elmúlt hét napban átlagosan kétezer feletti esetet regisztráltak. A kormányzati döntéshozók attól tartanak, hogy az őszi és téli szezonális megbetegedések beköszönte miatt kritikus ponthoz érkezett a járványhelyzet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés

Magyar filmek miatt perelték a YouTube-ot, a bíróságon jött a meglepetés

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Cápafoggal lepte meg David Attenborough Vilmos herceg gyermekeit

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága