szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ híres aktjainak is otthont adó Musée d’Orsay később bocsánatot kért az incidens miatt.

Diszkriminációval és szexizmussal vádolták meg a párizsi Musée D’Orsay-t, miután a múzeum egyik túlbuzgó dolgozója „a szabály az szabály” indoklással nem engedett be egy fiatal nőt, mert megítélése szerint túl mélyen ki volt vágva a ruhája.

A sajtóban Jeanne-ként megnevezett nő a Twitteren közzétett bejegyzésben leírta, hogy a bejáratnál még arra sem volt ideje, hogy elővegye a jegyét, mert a múzeumi dolgozót sokkolta a dekoltázsának a látványa, bár neki elsőre nem esett le a reakciójából, hogy a ruhája kivágása okozta a drámát.

Jeanne azt írta, megszégyenítve érezte magát, miközben a múzeumi dolgozó a dekoltázsát bámulta, és hiába ismételgették, hogy a szabály az szabály, senki sem mondta el neki, hogy mégis milyen szabályt szegett meg.

A zavartságot csak fokozta, hogy a barátja egy hasat látni engedő felsőben volt, és a múzeumban mások is lenge ruhákat viseltek a kánikula miatt, de velük nem foglalkoztak.

Végül beengedték az épületbe, miután felvett egy blézert.

„Az volt az érzésem, hogy mindenki a melleimet nézi, nem voltam több a melleimnél” – idézte fel a kellemetlen pillanatokat. A tweetjét így zárta:

Nem csak egy test vagyok. A kettős mércétek pedig nem lehet akadálya annak, hogy hozzáférjek a kultúrához és a tudáshoz.”

A nő virális posztja után a múzeum sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. A dolgozó külön felhívta, hogy őszintén elnézést kérjen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszámolták, hússzor rosszabb a helyzet az ember miatt az óceánokban

Kiszámolták, hússzor rosszabb a helyzet az ember miatt az óceánokban

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

75 ezren töltötték már le a VírusRadar alkalmazást

Rákóczi Feri és Vadon Jani is koronavírusos

Rákóczi Feri és Vadon Jani is koronavírusos