szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapest Ritmo fesztivált általában külföldi meghívottakkal tartják, de ez a vírus miatt most nem így lesz.

Idén új formában, külföldi fellépők nélkül tartják meg a budapesti világzenei fesztivált, a Budapest Ritmót október 9. és 10. között – írta a 24.hu. A változás oka a koronavírus-járvány. A fesztivált rendszerint októberben tartják, ami idén sem változik, az azonban igen, kik lépnek majd fel. 

Weyer Balázs, a Budapest Ritmo alapító szervezője szerint attól függetlenül, hogy mi nem látjuk annak, itthon is van világzene, elég csak Lakatos Mónikára, a Babrára vagy a ¡Nosnachra gondolnunk. Az idei helyszínek a Hunyadi tér, a Klauzál tér és a Rákóczi tér, valamint azok piacai lesznek. 

A szervezők választása azért esett a piacokra, mert oda amúgy is járnak az emberek, és eleve fokozott elővigyázatossággal működnek. Gasztronómiai együttműködést viszont nem terveznek a szervezők, egy ilyen helyzetben szerintük rizikós lenne a tömeges kóstolgatás. 

Weyer azt is mondta, hogy csak akkor változtatnak bármin is, ha a fesztiválig esetleg szigorítanak a járvány elleni védekezésen. A szabadtéri létszámkorláttal, valamint az esetlegesen kötelező maszkviseléssel, akár kültéren is, már most is számolnak. 

Weyer Balázs arról is beszélt a 24.hu-nak, hogy szerinte kicsi rá az esély, hogy jövőre vissza lehet állni a rendes kerékvágásba.  

Fél éve arra sem számítottunk, hogy ez lesz. Úgy látom, hogy mindenki arra készül, hogy a következő év még nem lesz normális, sem a nyári fesztiválok, sem a koncertek terén. Olyan évre, mint ami 2019-ben volt, nem számít senki, talán az ideinél kicsit jobbra” 

– mondta.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején

Teljesen szétverték az autót a monori fiatalok, majd szelfiztek a tetején

Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

Karácsony bemutatta, milyen rakpartot álmodtak meg

Az Uzsoki kórházban az intenzív ügyelet biztosítása is kérdéses lett az átcsoportosítások miatt

Az Uzsoki kórházban az intenzív ügyelet biztosítása is kérdéses lett az átcsoportosítások miatt