szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredetileg október végére tervezett Ördögkatlan Napok volt a B terv, ha már a vírus miatt a nyári fesztivált törölni kellett. Most a B tervnek is befellegzett.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Az összes többi fesztivállal együtt idén az Ördögkatlan Fesztivált is törölni kellett a naptárunkból a koronavírus-járvány miatt. A szervezők alternatívaként – hogy azért mégis legyen valami, kisebb tömeget megmozgató program, amely ugyanakkor némi bevételt jelenthet a befogadó falvaknak, a fellépőknek és a Katlan stábjának –, kitalálták, hogy megrendezik az Ördögkatlan Napokat.

Ez október 22 és 25. között lett volna esedékes, ám a járvány ennek az eseménynek is keresztbe tett. A Facebookon azt írják a szervezők, hogy "mintegy 120 programot kínáltunk –, de most, egy hónappal a kezdés előtt muszáj kimondanunk: a vírus újra legyőzött bennünket. Szomorú szívvel írjuk le a tényt: nem tudjuk megrendezni az őszre tervezett Ördögkatlan Napokat."

Mint írják, "az éppen zajló második hullámban, amikor naponta immár négyszámjegyű a fertőzöttek száma", nem engedhetik meg maguknak, hogy egy ekkora kaliberű eseményt megszervezzenek, amely így csak "félelemben, bizonytalanságban, bizalmatlanságban" tudna megvalósulni.

Mindenesetre abban reménykednek, hogy a jövő évi Ördögkatlan Fesztivált már akadálytalanul le lehet bonyolítani, meg is hirdették annak időpontját (2021. augusztus 3–7.).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megemelik az egészségügyi dolgozók bérét Csehországban

Megemelik az egészségügyi dolgozók bérét Csehországban

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti

Hivatalos: meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, de már nem mindenki kérheti