szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Z generáció kedvenc alkalmazása belátta, hogy káros a kamaszok egészségére nézve, ha fogyást, diétázást, böjtölést segítő applikációk hirdetéseit adagolják nekik.

A TikTok új szabályokat hozott annak érdekében, hogy a nagy többségében fiatal felhasználói ne fussanak bele "káros vagy negatív testképet" reklámozó kontentekbe. Így aztán nem lehet a jövőben olyan applikációkat hirdetni a TikTok felületén, amelyek elvileg a fogyást vagy a böjtölést segítenék elő. Egyáltalán olyan reklámokkal, amelyek bármilyen módon a "súlymenedzsmenttel" foglalkoznak, csak a 18 éven felüli TikTok-használók találkozhatnak majd. Továbbá betilt a TikTok minden olyan hirdetést, amely az "étellel kapcsolatos negatív viszonyt" jelenít meg bármilyen módon.

A TikTok intézkedésére azután került sor, hogy a felhasználói észrevették, hogy az utóbbi hónapokban megugrott a súlycsökkentést segítő applikációk hirdetéseinek száma. Ez különösen azért rizikós, mert a videómegosztó alkalmazás felhasználóinak még nagyrészt fejlődő szervezetük van: a 69 százalékuk 16 és 24 év közötti – írja a Mashable. (Ezzel szemben mondjuk a Facebook felhasználóinak majdnem a fele – 46 százaléka – 65 évnél idősebb.)

Korábban az Instagram is vezetett be hasonló intézkedéseket az egészséges testkép megőrzése érdekében, a közösségi médiát használó fiatalok testképe ugyanis a káros reklámok, filterezett képek miatt nagyon sokat torzulhat. 2018 óta például már beszélhetünk Snapchat diszmorfiáról is, amely azt jelenti, hogy a fiatalok plasztikai műtéteket vállalnak be annak érdekében, hogy minél inkább úgy nézzenek ki, mint a filterezett énjük a Snapchaten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnövelték az összes Tesla hatótávját

Megnövelték az összes Tesla hatótávját

Müller Cecília: Nem szabad belefáradnunk a járványba

Müller Cecília: Nem szabad belefáradnunk a járványba

Összecsaptak az USA-ban a Trump mellett és ellen tüntetők

Összecsaptak az USA-ban a Trump mellett és ellen tüntetők