szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar könyvkiadók közleményükben azt írják, egy könyv megsemmisítése „közösségvállalás a náci könyvégetők és a kommunista könyvzúzdák örökségével.”

Közleményben tiltakozik a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöksége amiatt, hogy a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra bedarálta a Meseország mindenkié című könyvet. A politikus azért vetemedett erre az akcióra, mert szerinte a könyv a „homoszexualizmus propagandája”. A könyvben egyébként ismert mesék átiratai szerepelnek, a Labrisz kiadó leírása szerint olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak.

Dúró Dóra akciójáról „megdöbbenve értesült” a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése, és közleményt adtak ki az ügyben. Ebben ezt írják:

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése megdöbbenve értesült róla, hogy a Magyar Országgyűlés egy képviselője nyilvánosan megsemmisített egy könyvet – pusztán azért, mert nem értett egyet annak tartalmával. Minden könyv kritizálható, ezt egy politikus a legszélesebb nyilvánosság előtt bármikor megteheti. A politikai célú könyvrombolás azonban Magyarország és Európa legszégyenletesebb történelmi emlékei közé tartozik. Nem egyszerű véleménynyilvánítás, hanem közösségvállalás a náci könyvégetők és a kommunista könyvzúzdák örökségével. El a kezekkel a könyvektől!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Fluor: „Most könyvet égetünk, jövő héten akasztani fogunk? Mi a terv?”

A homoszexualitás nem egy kór, ami fertőz és az égvilágon senkinek nem árt, ellentétben azzal, ha valaki náci, azzal általában nem születünk, viszont elég sok embernek ártott már – reagált Fluor Tomi Dúró Dóra akciójára, amikor a politikus ledarált egy mesekönyvet, mert azt ő a „homoszexualizmus propagandájának” tekinti.

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Vádat emeltek a halálos újpesti rendőrautó-baleset ügyében

Vádat emeltek a halálos újpesti rendőrautó-baleset ügyében

Az MNB 15+1 milliós bírságot osztott ki bennfentes kereskedelem miatt

Az MNB 15+1 milliós bírságot osztott ki bennfentes kereskedelem miatt