szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyerekek otthonról, online követhetik az eseményt.

Nem megy el a második kerületi Átriumban a Meseország Mindekié című könyvből tartandó nyilvános felolvasásra Őrsi Gergely, ezt II. kerület ellenzéki polgármestere közölte a Facebookon.

Miért nem veszek részt a vasárnapi meseolvasáson? Számomra alap, hogy nem darálunk le könyveket. Hiszem, hogy egy...

Közzétette: Őrsi Gergely – 2020. október 2., péntek

A kiadványból Szalai Kriszta színművész tart majd vasárnap délelőtt 10 órától nyilvános felolvasást, a Labrisz Leszbikus Egyesület, és a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal által szervezett eseményt az eredeti program szerint Őrsi is felolvasott volna egy mesét, írja a Mérce.

A portál arról számolt be, hogy a héten a rendezvény ellen a szélsőjobboldali Budaházy György és testvére, Budaházy Edda jelentettek be ellenakciót, a jobboldali-konzervatív aktivisták által használt aláírásgyűjtő internetes platformon, a CitizenGo-n pedig petíciót is közzétettek, amelyben a könyvterjesztőket arra kérték, „vegyék le kínálatukból” a Meseország Mindenkié című művet.

A Mérce szerint a Budaházy Edda által az Átriumhoz bejelentett tiltakozó akciót a BRFK végül is engedélyezte, annyi kikötéssel, hogy azt nem a Margit körút 55. szám előtt, hanem egy ajtóval arrébb, a Margit körút 57 szám előtt tarthatják meg.

A portál elérte Őrsi Gergelyt.

Nagyon szerettem volna, és most is szeretném, hogy a fejekben tudatosuljon, hogy itt nem az a helyzet, amit a propagandamédia meg egyes szélsőségesek állítanak, a bejegyzésemben pedig jelzem, hogy egy mesekönyv tartalma nem lehet politikai kérdés.”

- mondta a kerületi elöljáró.

Őrsi hozzátette, hogy a szervezőkkel közösen egyeztetve jutottak végül erre a következtetésre.

Mérő Vera, az egyik szervező a Mércének elmondta, végül a megjelenő szélsőjobbos aktivisták jelenlétét a BRFK is engedélyezte, ezért ők úgy döntöttek, nem tennék ki a résztvevő gyerekeket helyszíni zaklatásának. Ebből az okból a rendezvényt végül közönség nélkül tartják meg a helyszínen, a gyerekek pedig otthonról, online követhetik majd azt.

Dúró Dóra  korábban videón darálta le a mesekönyvet, ami többek közt a másság elfogadását üzenné a gyerekeknek. A könyv azóta a hazai eladási listák csúcsán van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Majdnem másfél év börtönt kapott a férfi, aki a nyílt utcán rugdosta élettársát Tatabányán

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple