szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pataki Ádám több napig feküdt kórházban Covid–19-cel, szerdán engedték haza.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Szeptember közepén mondta el Liptai Claudia, hogy házi karanténba került a családjával együtt, miután pozitív eredményt hozott a koronavírustesztje. Akkor arról beszélt, hogy sem ő, sem a szerettei nem tapasztaltak tüneteket, friss Instagram-bejegyzéséből azonban kiderül, hogy ez később megváltozott.

Azt írta, hogy bár megpróbált elszeparálódni a vele együtt élő családtagjaitól, a férje, Pataki Ádám elkapta a fertőzést. „Már az elején látszott, hogy ugyanaz a vírus rá teljesen más hatással van. Nagyon köhögött, a többi tünet mellett” – magyarázta Liptai. Beszámolója szerint az ötödik napon már csak a köhögés emlékeztette férjét a betegségre, az viszont nem csillapodott.

Már majdnem letelt az ő karanténja, amikor rosszabbra fordult az állapota. Felszökött a láza és nagyon elesett lett. Azonnal hívtam az orvost, aki szinte rámkiabált, hogy nyomban hívjak mentőt. Soha nem felejtem el a pillanatot amikor én elindultam egyedül a kisfiamért az óvodába a férjemet pedig egy szirénázó mentő vitte el ugyanazon az úton ”

– emlékezett vissza a színész-műsorvezető.

Az addigra már beszélni is alig tudó férje néhány óra múlva azzal hívta fel, hogy nagy kiterjedésű tüdőgyulladása van, és átviszik majd az intenzív részlegre. A következő napokat ott töltötte, szerdán engedték haza.

Liptai a bejegyzésében köszönetet mondott a párját kezelő orvosoknak és a Korányi kórház dolgozóinak, „akik fáradhatatlanul azon küzdöttek, hogy a leggyorsabban otthon lehessen. Örök hálával tartozunk nekik” – írta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7 talán meglepő tünet, ami a koronavírus-fertőzöttség jele is lehet

7 talán meglepő tünet, ami a koronavírus-fertőzöttség jele is lehet

Bár kicsi az esély rá, de a fagyasztott élelmiszerek csomagolásán is megél és fertőzhet a koronavírus

Bár kicsi az esély rá, de a fagyasztott élelmiszerek csomagolásán is megél és fertőzhet a koronavírus

Nagy a tét, szavazzon: melyik faj legyen az év hala?

Nagy a tét, szavazzon: melyik faj legyen az év hala?