szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőn egy gyümölcsszedő férfira ráijesztett a lyukói medve. A város rendészei keresik az állatot, a lovas polgárőröket végül nem vetik be.

Rendészek keresik Miskolcon azt a medvét, amelyet néhány napja pillantottak meg Lyukóvölgyben.

A Borsod Online-nak Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense elmondta, úgy gondolják, a zártkertekben lehet a medve, ami még a múlt héten bukkant fel Miskolc Lyukóvölgy részén.

A vasárnapi eset után hétfőn, a kora reggeli órákban is látták a Miskolcra bekóborló medvét a városrészben. A cikk szerint hétvégén ráadásul egy játszótéren is feltűnt az állat az Árpád utcában.

Hétfőn, a hajnali órákban az Őzugró utca egy elhagyott telkén észlelték a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosát gyümölcsszedés közben zavarta meg az állat. A telek tulajdonosa a portálnak azt mondta, hogy épp a szomszéd házát ellenőrizte, amikor a háta mögött óriási morgást, üvöltés hallott. Ő ekkor az autójához rohant, majd értesítette a rendőrséget.

Hozzátette, a lánya figyelmeztette, figyeljen oda, mert a környéken látták a medvét. Ő úgy gondolta, biztosan nem megy oda az állat, "mert nincs ott semmi,

de így járt, beleordított a nyakába."

A rendészet mezőőrei továbbra is járják majd a lyukói területeket, hétfőn az önkormányzat arról számolt be, hogy lovas polgárőrök is érkeznek Miskolcra, de a boon.hu szerint a nemzeti park munkatársai azt kérték, hogy inkább ne menjenek a területre.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

Nem elírás: 67 kilométerrel árulnak egy kései Moszkvicsot

15 éve kancellár Angela Merkel, 15 éve öltözködik ugyanúgy

15 éve kancellár Angela Merkel, 15 éve öltözködik ugyanúgy