szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

112 évet élt a hét végén elhunyt legidősebb brit állampolgár, Joan Hocquard. Az 1908-ban született hölgy március 29-ei születésnapját még együtt ünnepelte a világ legidősebb férfijével, Bob Weightonnal.

Joan Hocquard dorseti otthonában halt meg, s a médiumokat értesítő Paul Reynolds, Joan Hocquard unokaöccse elmondta, nagynénje nem hitt abban, hogy lenne valami különleges titka a hosszú életnek. „Joan szerette a vajat és a tejszínhabot, és kiütést kapott már a diéta gondolatától is” – mesélte.

Joan Hocquard gyermekéveit Kenyában töltötte, ahol édesapja a gyarmati hadsereg tisztjeként szolgált. Nagy-Britanniába költözése után Sussexben tanult, majd egy genfi szállodában dolgozott. A második világháború idején mentőautót vezetett Londonban, majd beleszeretett a vitorlázásba. Mindig is független szellemiségű volt, s jellemző rá, hogy nem volt hajlandó elfogadni századik születésnapján a királynő köszöntését, mert nem akarta, hogy bárki is megtudja, hány éves” – mesélte Paul Reynolds. Férje, Gilbert Hocquard 1981-ben halt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Sokkal kevesebben hozzák a pénzüket Magyarországra, mint tavasszal

Tíz dallal búcsúzunk Balázs Fecótól

Tíz dallal búcsúzunk Balázs Fecótól

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának