szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A polgármester megkérte a híveket, hogy alaposan gondolják meg, elmennek-e a templomba a járvány idején.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Templomába invitálta a híveket egy szlovákiai katolikus pap, a misét vasárnap hajnali négy órára hirdette meg – adta hírül a Parameter.sk.

A portál azt írja, hogy a pap – aki egy pontosabban meg nem nevezett galgóci járásbeli település lelkipásztora – arra is felhívta a hívek figyelmét a Facebookon közzétett bejegyzésében, hogy a templomban megvásárolhatóak a 2021-es naptárak, illetve hogy hozzájárulhatnak a plébánia működéséhez, fél öttől pedig már áldozni is lehet.

A bejegyzés eljutott a rendőrökhöz is, akik még szombat este meglátogatták a papot, és megkérték, hogy tartsa be a kormány járványügyi előírásait, valamint az egyház ajánlásait. Nem sokkal később a helyi polgármester is megszólalt az ügyben, azt kérte a hívektől, hogy gondolják meg, akarnak-e misére menni az elszabaduló járvány közepén.

A pap végül megígérte, hogy nem tartja meg a szentmisét, a portál szerint tartotta is a szavát.

Az újabb szlovákiai járványügyi intézkedések értelmében legfeljebb hat ember vehet részt személyesen egy időben egy szentmisén, beleszámítva a celebráló papot is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Nagyítás

Miatyánk live: a koronavírus miatt már a húsvéti mise sem lesz ugyanolyan

Járvány vagy bármilyen más krízis esetén a hívőknek a hitük jelenti a legfontosabb kapaszkodót. Az új koronavírus pont azt akadályozta meg, hogy ezt a hitet intézményesített formában megéljék. A templomok sok más közösségi térhez hasonlóan kiürültek, a társas távolságtartás nem engedi meg a misézést sem. Legalábbis abban a formában, ahogy eddig ismertük. Az idei húsvéti ünnepen eljött a virtuális istentiszteletek kora, és Isten feltehetően értékeli majd a hívei találékonyságát.

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott