szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új kutatás szerint a home office hozzájárulhat a rasszizmus felerősödéséhez.

A munkahelyi barátságoknak jelentős szerepük van az előítéletek felszámolásában, ezért aztán minél többet dolgoznak az emberek távmunkában, annál inkább elveszítik ezt a fajta kapcsolódást és felerősödhetnek az előítéleteik. Erre a következtetésre jutott a Survation nevű közvélemény-kutató, amely a vallások közötti kapcsolatokkal foglalkozó Woolf Institute megbízásából készített felmérést több mint 11 ezer ember bevonásával.

A felmérés az angliai és walesi helyzetet vette alapul, itt az irodában dolgozók 76 százaléka etnikailag sokszínű közösségben töltötte a munkaidejét. A munkanélküliek viszont nagy eséllyel a saját etnikai csoportjukon belül barátkoznak.

A kutatás arra figyelmeztet, hogy az irodai munka háttérbe szorulásával a különböző vallási és etnikai csoportokhoz tartozó emberek társas érintkezéseinek a lehetősége is lecsökken. A jelentés szerint ez hozzájárulhat a rasszizmus és az előítéletek felerősödéséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

WHO: Csökkent az új fertőzöttek száma

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra

Még karácsony előtt mesterséges ember érkezhet a Galaxy telefonokra

Megvan az Index új főszerkesztője

Megvan az Index új főszerkesztője