szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Önéletrajzi könyvéhez, mintegy mellékletként újabb playlistet állított össze Barack Obama.

Az Egyesült Államokban november 17-én, Magyarországon december 10-én a HVG Könyvek gondozásában jelenik meg az Egy ígéret földje (A Promised Land) című kötet, amely első olvasásra tanulságos tükröződése lehet annak az elképzelésnek, hogy mi tesz egy elnököt elnökké. Barack Obama egy több mint 700 oldalas könyvben tekint vissza az elnöki éveire – és ez csak az első kötet, amely a korai kampányoktól az Oszama bin Laden elleni akcióig öleli fel az Obama-érát.

HVG Könyvek Kiadó - Egy ígéret földje

Elnöki memoár I. Lebilincselő, személyes vallomás a történelemformáló pillanatokról - az elnöktől, aki arra inspirált, hogy higgyünk a demokrácia erejében Barack Obama izgalmas, várva várt elnöki memoárjának első kötetében elmeséli valószínűtlen útjának történetét, amely során az identitását kereső ifjúból a szabad világ vezetőjévé vált.

Obama a könyv megjelenése apropóján állított össze egy playlistet azokból a dalokból, amelyek fontosak voltak az elnöksége ideje alatt.

Miközben átnézte a viták előtt a jegyzeteit, Jay-Z My 1 Song vagy Frank Sinatra Luck Be a Lady című dalát hallgatta. Fehér házi tartózkodása idején olyan művészeket hívtak meg magukhoz, mint Stevie Wonder, Gloria Estefan, akik az esti fellépésük előtt délután fiataloknak tartottak workshopokat. „És volt mindenféle előadás, amire mindig emlékezni fogok. Ahogy például Beyoncé előadja az At Last-ot a beiktatásomon az első táncunkhoz vagy ahogy Paul McCartney szerenádozta a Michelle-t az East Room-ban” – írja Obama.

A playlisten az említetteken kívül többek között szerepel még Aretha Franklin, B.B. King, Eminem, Miles Davis, Sade és a U2 is.

A "playlistek elnöke" egyébként évek óta rendszeresen megosztja követőivel az aktuális kedvenc zenéit, a listái hihetetlenül népszerűek, annyira, hogy a Spotify "állást is kínált" neki. (A mostani lista egyelőre nincs fent a Spotify-on, de ez valószínűleg hamarosan megváltozik.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Barack Obama elegánsan kitessékeli Donald Trumpot a Fehér Házból

A volt elnök új memoárja, az Egy ígéret földje pont akkor kerül az amerikai könyvesboltokba, amikor az utóda a hatalomhoz való makacs ragaszkodásával még mélyebbre ássa az országát kettéválasztó szakadékot. Barack Obama a könyvében a kételyek és csalódások megfogalmazása mellett egy pillanatra sem inog meg optimista hitében és idealizmusában, hogy az Amerikának nevezett nagyszerű, folyamatosan zajló kísérletben mindig lehetséges az előrelépés. Nem is szólva arról a hasznos figyelmeztetésről, hogy a demokráciát az emberek nem örökölték, hanem közösen és tevőlegesen kell megalkotniuk.

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni

Magyar kutatók utaznak Oroszországba vakcinákat vizsgálni