szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pihentesd a Dokit nevű kezdeményezés csapata újabb felhívást tett közzé: a második hullámban is sok egészségügyi dolgozónak lenne szüksége olyan ideiglenes lakásra, ahol nem veszélyeztet másokat, legfőképp a családját.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Pihentesd a Dokit azért jött létre idén tavasszal, hogy összekössék a jelenleg üresen álló, bútorozott lakások tulajdonosait a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókkal. Teszik mindezt azért, hogy a fertőzésveszélynek fokozottan kitett orvosok, ápolók ne kockáztassák családtagjaik és mások (például a tömegközlekedési eszközökön utazók) életét azzal, hogy a Covid-osztályról egyenesen hazamennek, és hogy a munkahelyükhöz a mostani időszakban minél közelebb lakjanak.

Ezért a kezdeményezés csapata továbbra is várja azokat az ingyenes felajánlásokat, amelyekben a tulajdonosok jótékony célból odaadják a lakásukat az érintetteknek. Mint közleményükben írják: az első hullám alatt közel 300 felajánlást kaptak és így több mint 400 egészégügyben dolgozó számára tudtak lakhatást biztosítani.

Most viszont sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat, ezért tették közzé újra a felhívásukat. Hozzáteszik, hogy a csoport tagjai minden jelentkezőt ellenőriznek, mielőtt összekötnék őket egymással, mert "ezekben az időkben is lehetnek visszaélések". A lakásokat pedig használat után fertőtlenítik.

A lakástulajdonosok felajánlásait ide várják: [email protected], az igazoltan az egészségügyben, Covid-osztályon dolgozók pedig itt tudják jelezni, ha szükségük lenne lakásra erre az időszakra: https://www.facebook.com/groups/Pihentesdadokit

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Hiába a kevesebb baleset, meglepte az autósokat a jövő évi kötelező ára

Hiába a kevesebb baleset, meglepte az autósokat a jövő évi kötelező ára

Új tervet mutatott be Novák Katalin: Az idősek bármikor mehetnének boltba, a fiatalabbakat nem engednék be a védett idősávban

Új tervet mutatott be Novák Katalin: Az idősek bármikor mehetnének boltba, a fiatalabbakat nem engednék be a védett idősávban