szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy szervezet szerint a koronavírus megnyitotta a pénztárcákat.

Több mint 206 millió forintot adtak össze társadalmi ügyekre az adományozók 2020-ban az adjukossze.hu oldalán, ami 200 százalékkal magasabb az előző évekhez képest – írta meg a Tudatos Vásárló. Cikkük szerint az emberek a szolidáris kezdeményezések mellett előszeretettel támogatták a társadalmi ügyeket is a koronavírus hatására. Az előző években ez a szám nagyjából 100 millió forint körül mozgott.

Szembetűnő a kampányok számának növekedése is: év közben 140 közösségi adománygyűjtő kampány indult az oldalon, ezek közül 81 reagált közvetlenül a koronavírus-járványra. 2019-ben összesen 83 kampány indult – derült ki a portál saját statisztikáiból.

2020-ban jelentősen több ember szállt be az adományozók közé, mint a korábbi években: a rendszeres adományozók száma nagyjából a duplájára ugrott, 1 085-en álltak be a kezdeményezések mögé, míg 2019-ben 491-en. A legnagyobb összeg a járvány első hullámának felfutásakor, áprilisban gyűlt össze: ekkor harminc nap alatt 18 millió forint gyűlt össze.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány 7 éve elsőként hozta létre Magyarország legnagyobb online közösségi adománygyűjtő szolgáltatását, az Adjukössze.hu oldalt, mellyel elsődleges célja, hogy segítse és fejlessze az adományozást A kifejezetten civil kezdeményezéseket segítő online közösségi adománygyűjtő oldalon a társadalmi ügyek, projektek önálló felületeken kapnak helyet alkalmazkodva azok igényéhez, és tanácsadók munkája segíti szakmailag a gyűjtést, kommunikációt.

Ha ön is adományozna, az Adjukössze.hu oldalon meg tudja tenni.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Nyílt levelet írt Ungár Péter a Borkai-botrány egyik szereplője miatt

Olivia Colman elképesztően tud örülni mások sikerének – és a saját vereségének

Olivia Colman elképesztően tud örülni mások sikerének – és a saját vereségének

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette