szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából elmélkedett Facebook-posztban arról, hogy mennyivel több az ember bőrnél, húsnál és csontnál.

A megemlékezés meglehetősen szokatlan formáját választotta Lukácsi Katalin a holokauszt nemzetközi emléknapján. A történész, közösségszervező, hitoktató egy fekete-fehér meztelen képet posztolt magáról annak érzékeltetésére, hogy

pár négyzetcentiméternyi bőr, hús és csont vagyok én is, aki egy gázkamrában megölhető.

Lukácsi Katalin arról ír, hogy „Auschwitzban pár kiló hússá, és ledarálandó csonttá vált az ember”, akinek az értéke azonban „meghaladja az univerzumét”.

Szerinte a holokauszt az ember tragédiája, az emberről szól, és hitet tesz amellett, hogy „soha többé ne legyen csak csont és hús az ember, hanem hús-vér szentség.” A KDNP-ből 2017-ben kilépett Lukácsi Katalin szerint Auschwitzból meg kell tanulni, hogy

Egyenlők vagyunk. Egyenlően értékesek. Egyenlően felbecsülhetetlenül értékesek, többek, mint hús, csont és bőr.

Ma van a nemzetközi holokauszt emléknap. �������� Auschwitzban pár kiló hússá, és ledarálandó csonttá vált az ember. Az ember,...

Posted by Lukácsi Katalin on Tuesday, 26 January 2021

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Ez a fajta kereszténység az üres templomokhoz vezet" -–Lukácsi Katalin a HVG Teraszon

"Fel lehet újítani a templomokat pályázati pénzből, attól még nem telnek meg" – vezeti fel Lukácsi a külsőségeken túlmutató szellemi megújulás szükségességét. A KDNP-ből kiábrándult, majd kilépett hitoktató-politikus M. Kiss Csabának mesél arról, milyen szerepe volt Ferenc pápának, a Népszabadságnak és a CEU-nak abban, hogy leszámolt a "hivatalos" magyar kereszténydemokráciával.

Lukácsi Katalin hvg360

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Az egyházak számára a szabadság útja pedig sokkal rémisztőbbnek fest a szolgalelkűségnél, írja szerzőnk. Ezt mutatja az eredetileg az Apor Vilmos térre tervezett Makovecz-féle katedrális esete is. Vélemény.

Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Háromgyerekes apa a késelő buszsofőr

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton