szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak rövidfilmet rendez, novelláskötettel is készül Kovács Ákos.

„Húsz felett van azoknak a klipeknek a száma, amelyeket magam írtam és rendeztem. Mindig is érdekelt a filmezés, erről többször beszéltem már. Ezúttal forgatókönyvíróként-rendezőként adtam be egy pályázatot kisjátékfilmre. Saját novellára épülő történetet fogunk filmre vinni, a film producere Háberman Jenő lesz, aki veterán szereplője a hazai filmművészetnek. Ő látott fantáziát az egyik elolvasott novellámban, biztatott, hogy adjuk be filmtervként, és sikerrel is jártunk. Nagyon várom a munkát, úgy érzem, a Jóisten is erre teremtett, de persze az ítéletet természetesen a közönség mondja majd ki” – mondta Kovács Ákos az InfoRádiónak.

Az énekes-dalszerző a Nemzeti Filmintézet rövidfilmekre kiírt pályázatán nyert, a döntés tavaly októberben született meg. Ahogy akkor megírtuk, többek között Eperjes Károly és Vidnyánszky Attila filmterve is akkor kapott zöld utat.

A mostani interjúban Kovács kitért arra is, hogy a film mellett novelláskötettel is készül. Mint mondta, a prózákat akkor volt ideje rendszerezni, amikor elkapta a koronavírus-fertőzést, és hetekig ki sem léphetett a szobájából. „Átnéztem a régebbi szövegeimet, befejeztem a megkezdetteket, majd újakat is írtam. Jólesik a bizalom, hogy szépirodalommal foglalkozó emberek érdeklődnek iránta és kiadásra érdemesnek tartják. Szeretnék ezen a területen is bemutatkozni, nagyon várom, hogy milyen fogadtatásra lel ez a megnyilatkozás” – magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy miként élte meg az elmúlt egy évet, azt felelte: nagyon aggódik a hazájáért, mert ő is veszített el barátokat a járványban. A legújabb szerzeményét, a Fel a szívekkel című dalt is egy a koronavírus okozta betegségben elhunyt kollégájának ajánlotta. „Nekem is vannak halottaim. Régi barátom, harcostársam, munkatársam Horváth Attila, aki sok klipemnek és koncertfilmemnek a gyártásvezetője volt, ebben a betegségben hunyt el nagyon fiatalon. Az ő emlékének ajánlom az új dalt és a hozzá kapcsolódó szöveges videót.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

És akkor 2,5 millió beoltott kellett ahhoz, hogy a kormány végre korlátozza a bolti tumultust

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Épp most rendeltek el rovarirtást egy budapesti hatosztályos gimnáziumban, így nem indul hétfőn az oktatás

Épp most rendeltek el rovarirtást egy budapesti hatosztályos gimnáziumban, így nem indul hétfőn az oktatás