szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tartják meg a csütörtökre kitűzött ülést.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon közúti veszélyeztetés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben az április 22-re kitűzött előkészítő ülés elmarad – közölte a Fővárosi Törvényszék. Azt nem közölték, hogy miért nem tartják meg a tárgyalást.

A közleményben közölték az ügyiratszámot is, ami alapján beazonosítottuk az ügyet: Berki Krisztián büntetőfékezését tárgyalták volna.

Korábban az ügyészség arról számolt be, hogy Berki három éve a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Ezután a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra a három évvel ezelőtti büntetőfékezése miatt

A NAV azoknak a nevét és elérhetőségét teszi közzé, akiknél az előző negyedévben 10 millió forintnál, nem magánszemélyek esetében 100 millió forintnál nagyobb összegű adóhiányt állapítottak meg.

Az ügyészség szerint a BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat.

A buszban 2,5 millió, a Bentleyben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Berkit az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy az új határnapot a bíróság hivatalból tűz ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!