szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy civil szervezet arra kér mindenkit, üljenek le társasjátékozni, de ezúttal egy nemes cél érdekében.

Társasmaratont szervez az InDaHouse nevű civil szervezet, amely 150, az encsi kistérségben élő, hátrányos helyzetű gyerekkel dolgozik együtt évek óta. Ez már a negyedik hasonló kezdeményezésük; a játékra április 24-én, reggel 6-tól hajnali 3-ig kerül majd sor.

„Idén azt tűztük ki célul, hogy találunk 150 olyan csapatot, akik szívesen társasoznak a 150 InDaHouse-os gyerekért, és együtt gyűjtenek arra, hogy egész évben taníthassuk őket. A jelentkező csapatoktól azt kérjük, hogy tűzzenek ki egy célösszeget a gyűjtésükhöz” – írják honlapjukon, támpontként felsorolva, hogy egy iskolaelőkészítő foglalkozás 6 ezer, egy gyerek nyári táboroztatása 15 ezer, egy havi tanodai fejlesztés 25 ezer, az önkéntesek és a gyerekek szállítása két hétvégén pedig 50 ezer forintba kerül.

A honlapon látszik, hogy eddig több mint 50 csapat jelentkezett, sőt olyan is van már, akiknek már előre sikerült összegyűjteni a célul kitűzött összeget. Az InDaHouse céljainak eléréséhez ugyanakkor még csaknem száz csapatra van szükség; csapatot létrehozni a honlapon, néhány kattintással van lehetőség.

Akinek a játékhoz társasjátéktippekre lenne szüksége, böngészhet a hvg.hu karácsonyi ajánlójából vagy egy királylepkékről szóló játékot bemutató cikkéből.

A világ legjobb társasjátéka, és még négy másik a karácsonyfa alá

Ha az elmúlt évtizedben itthon is lezajlott társasjátékos forradalom még nem is, de a csaknem egész éven át tartó karantén biztosan nagyon sokakat rádöbbentett, hogy a társasjátékozásnál kevés jobb szórakozás van, és ez ráadásul akkor is fixen elérhető, ha minden más program elmaradt, megszűnt vagy tilos.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Bálint Élet+Stílus

A világ legjobb társasjátéka, és még négy másik a karácsonyfa alá

Bemutatunk öt nemrég megjelent társasjátékot, amelynek mi is örülnénk karácsonykor: az év legnagyobb szenzációja, egy gyönyörű játék Párizsról, egy vicces és szokatlan családi társas, egy rajzolgatós különlegesség és egy nagyon egyszerű, mégis nagyon jó ötlet. Ezekkel nehéz melléfogni.

Kovács Bálint Élet+Stílus

Az állatvilág nagy rejtélyéből készített szokatlan társasjátékot a leghíresebb tervezőnő

Újabb társasjátékkal jelentkezett az a nő, aki 2019 legnagyobb szenzációját is megalkotta egy férfiak által uralt piacon. A tavalyi Fesztáv nem fantasy-lényekről és nagy csatákról szólt, hanem a madarakról; így már nem is meglepő, hogy az új játék, a Mariposas témája a lepkék különös vándorútja. Mert jó játékokat nem csak a megszokott témákban lehet készíteni.