szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Júliusban tárgyalja majd a bíróság az ügyet.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott pénteken Berki Krisztián büntetőügyében, amelyben közúti veszélyeztetéssel, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálással vádolja az ügyészség.

A vádhatóság korábban úgy írta le az esetet, hogy Berki három éve a Pünkösdfürdő utcában autózott a BKK egyik autóbuszjárata mögött, amely a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a járművet, ami azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia mögé. Azután a megengedett sebesség túllépésével mégis sikerült neki az előzés, amely után visszatért a busz elé, intenzív fékezésbe kezdett, végül megállt.

Az ügyészség szerint a busz sofőrje a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést, utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat.

A buszban 2,5 millió, a Berki vezette Bentley-ben nagyjából 14 millió forintos kár keletkezett. Berkit az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Amennyiben Berki elismeri a bűncselekmény elkövetését, akkor a bíróság 2 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélje, 3 évre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint a közügyek gyakorlásától.

Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra a három évvel ezelőtti büntetőfékezése miatt

A buszban 2,5 millió, a Bentleyben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a pénteki ülésen Berki Krisztián nem ismerte el a bűnösségét, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Berkit egyébként nem említik név szerint a közleményben, de az ügy leírásából kiderül, hogy róla van szó.

A tárgyaláson az ügyészség és a védelem képviselője is előterjesztette bizonyítási indítványait. Az utóbbiak közül egyet – amely arra irányult, hogy Berki vezetői engedélyét még az eljárás befejezése előtt adja vissza – a bíróság elutasította.

A következő tárgyalás július 12-én és 13-án lesz, akkor a vádlott, a tanúk és a szakértők meghallgatása várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!