szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő megpróbálta elkergetni az állatot, de az nekiugrott.

Feltehetően aranysakál támadt egy fiatal nőre a Somogy megyei Lakócsán – írta a Sonline.hu.

Ahogy beléptem az udvarra, láttam, hogy az állat, amit én aranysakálnak azonosítottam, rajta volt a kakason, és azzal a lendülettel nekem ugrott, elkapta és szétszakította a nadrágom szárát”

– mondta Lénártné Balogh Ágnes a lapnak.

A nő egy keze ügyébe került léccel tudta elkergetni az állatot, amely szét is tört rajta. „Ekkor elmenekült, a 180 centi magas kerítést simán átugrotta. Akkor láttam, hogy két sakál vagy róka van még az udvaromban”.

A nő elmondása szerint az állatok másnap visszatértek az udvarra és elvittek egy tenyésztyúkot. Akkor is megpróbálta elzavarni a őket, de hiába zajongott, nem sikerült neki. Állítása szerint tíz aranysakált is látott-hallott csörtetni a gazban. A vadőr azóta kirakott egy élvefogó csapdát, de ilyen állatot egyelőre nem fogott be.

„Kitettem az esetet a Facebookra, erre megtaláltak vadászok azzal, hogy én ezt csak képzeltem. A tyúk azonban nem szedi szét rajtam a nadrágot” – tette hozzá a nő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!