szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lovardák több mint fele 10-15 százalékkal emelte az árait tavalyhoz képest.

Fontos bevételi forrást jelentenek a lovardák számára a nyári lovastáborok, nem csoda, ha a Lovasok.hu online kérdőívét kitöltők 96 százaléka azt válaszolta: indít ilyet idén.

A felmérésből kiderül, hogy ezen a nyáron a napközis lovastáborokért átlagosan 25-45, a szállást és teljes ellátást is tartalmazókért 45-60 ezer forintot kell fizetni, de az árak rendkívül nagy szórást mutatnak. Akad olyan lovarda is, ahol egy hét 150 ezer forintba kerül. A lovardák több mint fele 10-15 százalékkal emelte az árait, 44 százalékuk ugyanannyiért kínálja a szolgáltatást, mint tavaly. Árcsökkentésről a kérdőívet kitöltő lovardák közül egy sem számolt be.

A lovardák túlnyomó többsége általános lovastáborokat indít, de találni olyanokat is, ahol díjugratásra, díjlovaglásra vagy éppen terápiás lovaglásra is van lehetőség. Sőt, akadnak helyek, ahol a westernlovaglást, a fogathajtást vagy éppen a lovastornát is ki lehet próbálni. A lovardák jellemzően kezdők és haladók számára indítanak turnusokat, de 12 százalékuk versenyzőket is vár a táborába.

A lovardák számos kiegészítő programot kínálnak a lovagláson túl: leggyakrabban kézműveskedés, túrázást, strandolást és ügyességi vetélkedőket, de a lovak körüli feladatok ellátása is fontos szerepet kap szinte mindenütt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Élet+Stílus

Ottalvós Erzsébet-táborok is lesznek idén

Idén megtartják az ottalvós Erzsébet-táborokat is, június 20-tól augusztus végéig Zánkán, augusztusban pedig Fonyódligeten is várják a gyerekeket – jelentette be Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.