#életmód


Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat
 

Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat

Ketogén, 90 napos, mikrobiom- és kortizolcsökkentő: a divatdiéták akár be is válhatnak, de legalább egy baj biztosan van velük. Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő módszert? Mennyi időt adjunk magunknak, ha a testsúlyunk 5-10 százalékát akarjuk leadni? Miért tartják még mindig a mediterrán típusú étrendeket a legjobbnak? Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke válaszolt.



Az akvafóbia vagy a thalasszofóbia csak kis része a dolognak, hogy miért utáljuk sokan a strandot
 

Az akvafóbia vagy a thalasszofóbia csak kis része a dolognak, hogy miért utáljuk sokan a strandot

Testképzavar, víziszony vagy gyerekkori negatív megjegyzések is állhat annak hátterében, ha valaki utál strandra menni. Milyen szerepe van a (közösségi) médiának az efféle szorongásaink kialakulásában? Mi a különbség a valódi és a képzelt testképzavar között? Hogyan lehet kezelni a strandiszonyt? És mit kérdezzünk magunktól, ha nem szívesen megyünk vízpartra?

HVG Extra Pszichológia HVG Extra Pszichológia






Komoly probléma, amely főként 20-45 év közötti nőket érint
 

Komoly probléma, amely főként 20-45 év közötti nőket érint

A vezetői szerepek nagy nyomással járó világában a nők gyakran szembesülnek plusz kihívásokkal például a menstruációs ciklushoz kapcsolódó testi és lelki változások során. A premenstruációs szindróma (PMS) és annak súlyosabb formája, a premenstruációs diszfóriás zavar (PMDD) jelentősen befolyásolhatja a mindennapi életüket otthon és a munkahelyen is.

Premens Premens










Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek
 

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.