szerző:
EUrologus
Tetszett a cikk?

Ma reggel jelentették be annak a mentelmi szavazásnak az eredményét az Európai Parlament plenáris ülésén, amelynek köszönhetően szinte azonnal kattant a bilincs Joannisz Lagosz csuklóján Brüsszelben. Lagosz a görög neonáci párt, az Arany Hajnal egyik vezető alakja.

A hírt a belga sajtó közölte. Az Arany Hajnal pártot tavaly törvényen kívül helyezték Görögországban, és bűnszervezetnek minősítették. Kimondták, hogy a szervezet és tagjai 2012-ben és 2013-ban több gyilkosságban és gyilkossági kísérletben is érintettek voltak. Lagoszt ezért 13 éves és 8 hónapos szabadságvesztésre ítélték. A 48 éves férfi azonban 2019 óta az Európai Parlament tagja, mentelmi jog védte egészen a mai napig. Független képviselő, a költségvetési bizottság tagja, aki gyakran szólalt fel a bevándorlókkal szemben. Tavaly elítélését követően Lagosz Brüsszelben élt.

Az Arany Hajnal több vezetője már börtönben van, de akad közöttük olyan is, akit még keresnek a hatóságok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!