szerző:
Rapp Eszter
Tetszett a cikk?

A hét receptjének ezúttal egy pikáns zöldséglevest választottunk. Savanykás ízével igazán hűsítő fogás meleg nyári napokra, a hűvösebbeken pedig lélekvidító. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

Zöld illetve sárga hüvelyű babot is használhatunk, létezik burgonyával gazdagított változata is.

Rapp Eszter

Hozzávalók:
- 400 g zöldbab (friss és mirelit is használható)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tejföl
- 1 teáskanál só
- 2 l víz

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a zöldbabot és a megpucolt vöröshagymát egészben. A fokhagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le és adjuk a többi hozzávalóhoz. Nagyjából 30 perc alatt főzzük puhára a zöldbabot. Vegyük ki a főzőléből az egész hagymát. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást. A lisztet keverjük el jól a tejföllel, majd a zöldbab forró főzőlevéből adjunk hozzá egy merőkanálnyit. Keverjük el és csak ezután öntsük az egészet a levesbe, így a tejföl nem csapódik ki. Habarás után forraljuk fel újra a levest, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Hidegen a legfinomabb, érdemes kis időre a hűtőbe is betenni. Ha kihűlt ízlés szerint adjunk a leveshez citromlevet.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Bohnneintopf

Egy tál zöldbabos,avagy a Bohnneintopf, ez az étel igazi családi kedvenc. Egyszerű, gyors, finom és tápláló. A recept eredetileg kedves német ismerősöktől származik, így a név is rajtaragadt.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: sajttorta

A New York Cheescake a Nagy Almában legalább olyan jelkép, mint a minden sarkon árusított, nem is kicsit kiábrándító városi „forró kutya”.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: spenótos, tojásos pite

Mi sem természetesebb, mint hogy erre a hétre egy tartalmas, viszonylag könnyen elkészíthető és ízvilágában a húsvéti menübe tökéletesen passzoló pitét választottunk. De ha az ünnep elteltével a nyakunkon marad pár főtt tojás, akkor is szó szerint elsüthetjük őket ezzel a pitével.