Megegyezés született az egészségügyi kormányzat, valamint a gyógyszergyártók és -forgalmazók szervezetei között az átmeneti ártámogatási rendszerben az úgynevezett visszafizetési szerződések tartalmáról - jelentette be csütörtökön Csehák Judit.

Az egészségügyi miniszter szerint bár a szervezetek támogatása a gyártókat nem kötelezi arra, hogy a megállapodást aláírják, remélhetőleg szeptembertől a lehető legkevesebb medicina után fizet majd úgynevezett lebegtetett összegű támogatást az egészségbiztosító. Csehák Judit elmondta még: lehetővé kívánják tenni, hogy további 3 milliárd forinttal egészüljön ki a gyógyszerkiadások társadalombiztosítási fedezete.
Kökény Mihály, a tárca politikai államtitkára hangsúlyozta: a gyártók szervezeteivel abban is megállapodtak, hogy az év végéig alkalmazott támogatási rendszert a későbbiekben nem alkalmazzák, és 2004 januárjától egy új középtávú megállapodást kötnek.
Székely Krisztina, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke szerint egy olyan kompromisszumos javaslat született a szervezetek és a minisztérium között a visszafizetésről, amely minden gyártót és forgalmazót azonos feltételek elé állít.
A kormány nyár közepén emelte meg 22 milliárd forinttal 239 milliárdra a medicinák támogatására fordítható összeget. A kassza tarthatósága érdekében év végéig havi kereteket is meghatároztak. Azok a gyártók és forgalmazók, amelyek úgynevezett visszafizetési szerződést kötnek az egészségbiztosítóval, a támogatás teljes összegét előre megkapják, a keret túllépése esetén azonban vállalják a rájuk eső összeg visszafizetését. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Ugye az öné nincs köztük? Ezek voltak 2018 legrosszabb jelszavai

Ugye az öné nincs köztük? Ezek voltak 2018 legrosszabb jelszavai

Be kell mondanom a kamerába a nevemet, ha a rendőr kérdezi?

Be kell mondanom a kamerába a nevemet, ha a rendőr kérdezi?

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Helsinki: "A jogsértőnek tartott rendőri intézkedésekkel se szegülj szembe"

Helsinki: "A jogsértőnek tartott rendőri intézkedésekkel se szegülj szembe"