Tetszett a cikk?

Nincs megállás: a BUX tovább folytatja ma is a növekedés, és az elmúlt percekben a 15,000 ponton is átjutott a hazai barométer - írja a portfolio.

A növekedésben az OTP és a MOL játssza a főszerepet, az elmúlt időszakban azonban a Richter-Egis páros is jó teljesítményt nyújtott. Szintén optimista a piac a Matáv tekintetében - teszi hozzá a portál.
 
A bankpapírok - az OTP és az FHB - történelmi magasságokban állnak, az OTP folytatva az elmúlt napok erősödését 5,885 Ft-ig növekedett, míg az FHB 15,200 Ft-ra drágult az elmúlt percekben.

A MOL szintén folytatja a tegnapi emelkedést azután, hogy jelentős eladási hullámot generált az iparági környezetben bekövetkező gyors romlás. (Ennek tartósságát azonban nem várják az elemzők.)

A korábbiaktól eltérően az elmúlt időszakban a befektetői érdeklődés középpontjába került a Richter és az Egis is, bár a gyógyszergyártók még messze vannak történelmi csúcspontjuktól. Az optimizmus elsősorban annak köszönhető, hogy az orosz kormányzat jelentősen növelni szeretné gyógyszertámogatási kiadásait.

Igen pozitívan látják az alapkezelők a Matáv helyzetét is, hiszen a hazai kamatszint csökkenésével és a távközlési cég osztalékának növelésével előtérbe kerülhetnek a részvények a viszonylag magas osztalék hozamnak köszönhetően.

A BUX az idei év eleje óta (rövid az időszak!) jól teljesített mind régiós, mind nemzetközi viszonylatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Engedélyezték a MOL varsói tőzsdei bevezetését

A Lengyel Értékpapírpiaci és Tőzsdei Felügyelet december 13-án engedélyezte a Mol részvények nyilvános kereskedelembe történő bevezetését Lengyelországban - közölte a magyar olajipari társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI Gazdaság

Közös közép-kelet-európai tőzsde 2010-re

Legkésőbb 2010-ig létrejöhet a bécsi és a budapesti tőzsde által kezdeményezett közös közép-kelet-európai tőzsdei szövetség - jelentette ki Szalay-Berzeviczy Attila New Yorkban.

Gazdaság

Mit ér a Budapest-Bécs tőzsdeszövetség?

A kis közép-európai tőzsdék számára nem feltétlenül egy nagyobb piachoz való csatlakozás jelentheti a túlélést - mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Paul Arlman, az Európai Tőzsdeszövetség (Fese) főtitkára. Szerinte támogatni kellene a magyar kisbefektetők tőzsdei megjelenését, és a megbízható tőkepiaci szabályok kialakítása is fontos.

Gazdaság

Elkelt az Index: irány a tőzsde?

Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójaként számon tartott, pénzügyi befektetésekből élő Nobilis Kristóf érdekkörébe került az egyik legismertebb hírportált üzemeltető Index.hu Rt. 49 százaléka.

Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet

Öt éve nem sikerült kármentesíteni az Illatos úti telepet

Fülledt idővel indul ez a hét is

Fülledt idővel indul ez a hét is

A hangya őse még nem hitt a csapatmunkában

A hangya őse még nem hitt a csapatmunkában