szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 49,87 pontos emelkedéssel 24 ezer 13,07 ponton zárt pénteken, az előző napi záró értékhez képest ez 0,21 százalékos erősödés. A forgalom rendkívül alacsony, 1,2 milliárd forint volt pénteken.

A vezető részvények közül a Richter 1,34 százalékkal gyengült, az OTP 0,64 százalékkal, a Mol 0,61 százalékkal, a Magyar Telekom 0,52 százalékkal erősödött.

A rendkívül alacsony forgalomból az OTP 294 millió forinttal, a Mol 249 millió forinttal vette ki részét. A másik két vezető részvény forgalma ennél is alacsonyabb volt, a Richter 56 millió forintos, a Magyar Telekom 32 millió forintos forgalmat ért csak el. Ennél jóval nagyobb, 75 millió forintos forgalma volt például a BorsodChemnek, és csaknem 62 milliós forgalmat ért el az Egis. Még a Fotex is csaknem 44 millió forintos forgalmat ért el.

A pénteki kereskedésben a Mol 150 forinttal 24 ezer 650 forintra erősödött. A Magyar Telekom 5 forinttal 963 forintra emelte értékét. Az OTP-papír ára 49 forinttal 7699 forintra emelkedett. A Richter ára 625 forinttal 46 ezer 25 forintra csökkent.

A BUMIX 20,87 ponttal 2263,58 pontra erősödött. Ez 0,93 százalékkal jobb pozíció az előző zárásnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ungváry Krisztián Gazdaság

BÉT: a Magyar Telekom és a Richter a nap vesztese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 534,78 pontos csökkenéssel 21 716,31 ponton zárt, a hétfői záráshoz képest ez 2,40 százalékos gyengülés. Magas volt a forgalom, 34 milliárd forintot meghaladó értékben kereskedtek a tőzsdén, a vezető részvények árfolyama jelentősen vesztett értékéből.

MTI Gazdaság

BÉT: történelmi csúcs után gyengülés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 861,78 pontos csökkenéssel, 23 219,99 ponton zárt kedden, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 3,58 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Korrekció a tőzsdén, zuhanó Richter-részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 217,43 pontos emelkedéssel 23437,42 ponton zárt szerdán, az előző napi záró értékhez képest ez 0,94 százalékos erősödés. A közepes, 19,7 milliárd forintos forgalomban a Richter kivételével az összes vezető részvény ára emelkedett.

MTI Itthon

Nem bitorolt szabadalmat a Richter

Forgalmazható a Richter Gedeon Rt. csontritkulás elleni generikus készítménye, miután jogerős bírói ítélet született a Merck gyógyszergyár által a Richter ellen indított szabadalombitorlási perben.

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Népszava: Deutsch Tamást kizáratnák a néppárti frakcióból

Népszava: Deutsch Tamást kizáratnák a néppárti frakcióból

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő