szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Tízmillió forintos versenyfelügyeleti bírságot kapott a Danone, a ""Könnyű és Finom"" joghurtok megtévesztő reklámjai miatt - jelenti a HavariaPress.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa szerint a Danone Tejtermékgyártó és Forgalmazó Kft. 2006. elsõ felében a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon népszerűsítette e termékeit. A Versenyhivatal azzal indokolta a döntést, hogy a Danone ""Könnyű és Finom"" joghurtjai igen hasonlóak a piacon kapható más joghurtokhoz, ennek ellenére a gyártójuk különlegesként hirdette azokat. Az élelmiszertörvény viszont tiltja az egyes termékek különleges mivoltát sejtető csomagolási jelzéseket olyankor, amikor a termék nem különbözik lényegesen a versenytársaitól.

A GVH főleg a gyártó hirdetéseiben szereplő azon szövegeket kifogásolta, amelyek azt sugallták, hogy a ""Könnyű és Finom"" joghurtok olyan tulajdonságokkal bírnak, amikkel más gyártók joghurtjai nem rendelkeznek. A bírság összegének meghatározásakor súlyosító körülményként értékelték a Danone piaci helyzete mellett azt is, hogy a cég már nem elõször követ el hasonló jogsértést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Nem is "bio" a Danone biojoghurtja

A francia Danone élelmiszeripari konszern a jövőben nem használhatja a biojoghurt elnevezést belföldi piacán - tette közzé a cég kedden Párizsban.

MTI Világ

Zidane fejes lehet a Danone-nál

Elképzelhető, hogy Zinédine Zidane a Danone igazgatótanácsának tagja lesz - jelentette ki szerdán a francia cég egyik vezetőségi tagja a Le Monde című párizsi napilapnak.

Gazdaság

Nem védi tovább az állam a Danone-t?

Bonyolódik a Danone-ügy: pénteken Francois Loos francia ipari miniszter olyan kijelentést tett, miszerint a külföldi vevőtől való védelemre a vállalatnak kell felkészítenie magát, igazgatóinak kell kitalálni azt a részvényesi struktúrát, ami egy külföldi felvásárlás ellen megvédi. A nyár elején röppent fel a hír, hogy az amerikai PepsiCo szeretné megszerezni magának a francia nagyvállalatot.

hvg.hu Gazdaság

Álhír a Danone győri üzembezárása?

Napok óta terjednek az interneten olyan értesülések, amelyek szerint a Danone októberben a Győri Keksz- és Ostyagyár bezárása készül, s ezzel régi, jól ismert márkák szűnnének meg. A cég cáfolja a híreszteléseket, a győri polgármester nem tud cégbezárásról. Közben e-mailek bojkottra szólítanak fel.

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen

Szerbiában ötven-száz embert oltanának be óránként a koronavírus ellen

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések