szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azonnali hatállyal Magyarországra kérették a felújítást végző orosz Metrovagonmas vezetését.

Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését – közölte a BKV pénteken.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója tárgyalt a Metrovagonmas vezetésével, és nyomatékosan felhívta a figyelmét a helyzet tarthatatlanságára, a műszaki állapotok elfogadhatatlanságára, és azonnali intézkedéseket kért az orosz társaságtól.

Emellett közvetlenül is szóltak a Metrovagonmas-anyavállalat vezérigazgatójának a kialakult helyzet súlyosságáról, és a legsúlyosabb szankciókat helyezték kilátásba. A BKV bejelentette, hogy

addig nem küld ki felújításra régi metrószerelvényt, amíg a már felújított járművek műszaki állapota nem javul radikálisan.

A 3-as metró elhasznált és tűzveszélyes szerelvényei helyett először újakat akart venni a főváros, majd a meglévő metrókocsik felújítása mellett döntöttek. Az észt és az orosz jelentkező körül az orosz Metrovagonmas ajánlatát fogadták el. A kötelező drágulás után a projekt összköltsége 69 milliárd forint lett.

A probléma abból adódik, hogy a felújított, fehér szerelvények működésében lassan olyan gyakorisággal fordulnak elő hibák, mint korábban a régi kékeknél. Legutóbb péntek reggel blokkolt le egy szerelvény a Nyugati pályaudvarnál, és a forróságban ki sem nyíltak az ajtók, így az utasok negyedórát töltöttek a kasztnikba szorulva, egyre feszültebb hangulatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról