szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pár hónapja derült ki, hogy egy Csongrád megyei fogorvos bizonyos bizonyos betegei a nyilvántartás szerint akkor is kaptak kezelést, amikor nem jártak a rendelőben. És olyat is, ami a valóságban meg sem történhetett. Az ügyben vizsgálat indult.

Felbontja szerződését Csanádpalotával az a fogorvos, akinek munkáját vizsgálja az egészségbiztosító. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester szerint az orvos kezdeményezte júniusban a tíz éve kötött szerződés felbontást, amelyben féléves felmondási idő szerepelt – írja a Délmagyarország.

Júniusban a lap számolt be arról, hogy a fogorvos két betege azt állította: olyan kezeléseket számolt el utánuk, amelyeket a valóságban nem végzett el.

Az egyik beteg az ügyfélkapuján vette észre, hogy a neve mellett szereplő orvosi beavatkozások listáján olyan kezelések is vannak, amelyet sosem végeztek el. A nő elment az orvoshoz tisztázni a számokat, és a rendelőben egy olyan fogat jelöltek meg kezeltként, amely nincs már, mivel a helyén egy 23 éve beültetett pótlás van: négy fog egyben. Kiderült emellett, hogy olyan idei időpontot is beírtak az elszámolásba, amikor nem járt a beteg a fogorvosnál. Az érintett rendelőben 2011-ben volt ugyanis utoljára.

A nő egy Facebook-csoportban leírta, mit talált az ügyfélkapuján, és kiderült: még ketten hasonló, a valóságban el nem végzett kezeléseket láttak az adataik között, szintén a csanádpalotai fogorvos nevén.

Ketten tettek hivatalos bejelentést emiatt, és vállalták a nyilvánosságot illetve az eljárást. Mindkettőjüket meghallgatták a kormányhivatal vásárhelyi járási hivatalának népegészségügyi osztályán, majd augusztus 29-én szakfelügyelő főorvos vizsgálta meg a fogaikat, hogy a valóságot hivatalos eljárásban lehessen összevetni a fogorvos dokumentációival.

A vizsgálat még tart, a két beteg fogászati státuszát tartalmazó dokumentumokat múlt héten küldte el a megyei kormányhivatal az ügyben hatáskörrel rendelkező hatósághoz, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ellátási és Koordinációs Főosztályához.

A lap most is megkereste az ügyben érintett fogorvost, aki most sem kívánt nyilatkozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
37 990 forintba kerül az ország legdrágább hamburgere

37 990 forintba kerül az ország legdrágább hamburgere

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Doku360: "Akkor az Kossuth Lajos-élmény volt"

Doku360: "Akkor az Kossuth Lajos-élmény volt"