szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz sajtó tényként közli, hogy a GE Hungary nyerte meg a Paks II. egyik legnagyobb tenderét, ugyanakkor a döntés még nem végleges, mert a tenderből kizárt orosz cég fellebbezett.

A GE Hungary Kft. szállítja a Paks II. áramfejlesztő turbináit – írja az orosz RIA Novosztyi hírügynökség a Roszatom közbeszerzési oldalára hivatkozva. A lap szerint az amerikai háttérrel rendelkező GE Hungary nettó 793 millió euróért kapta meg a áramfejlesztő gőzturbinák kivitelezését.

Ezzel kapcsolatban a hvg.hu kérdésére a GE Hungary szóvívője azt közölte, "örömmel erősíti meg", hogy a Roszatom, a Paks II. fővállalkozója, az atomerőmű turbinaszigeteinek, valamint azok kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására vonatkozó ajánlatok értékelését követően a GE ajánlatát tartotta előnyösebbnek. A GE várakozásai szerint a Roszatom – a fellebbezési időszakot követően – a közeljövőben lezárja a közbeszerzési folyamatot.

Korábban már megírtuk, hogy az orosz Szilovije Masini – a GE konkurense – kifogást nyújtott be a Roszatom fellebbviteli bizottságánál, amiért műszaki okokra hivatkozva kizárták a Paks II. a tubinás tenderéből, a fellebbezésről pénteken várható döntés. A tenderrel kapcsolatban kerestük a Roszatomot, de csak annyit közöltek, hogy majd a hivatalos döntés után tudnak válaszolni a kérdéseinkre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Donáth Lászlót tárgyalás nélkül

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Donáth Lászlót tárgyalás nélkül

Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet

Segítségül hívták a tudósok a szuperszámítógépeket, 25 ezer szupermasszív fekete lyukról készítettek térképet