szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy azért, mert Toroczkai korábban feljelentést tett bennfentes kereskedelem bűncselekménye miatt az OTP ellen is.

Nem nyithatott számlát az OTP-nél a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom párt – írja a Népszava.

A dologról Novák Előd, a radikális párt alelnöke a Facebookon azt írta, hogy "a Csányi Sándor vezette OTP a Mi Hazánk által hiánytalanul benyújtott és aláírt bankszámlanyitási szerződését egy felső utasításra hivatkozva letiltotta". Novák azt is hozzátette, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult az ügy miatt, valamint eljárást kezdeményezett a bankfelügyeletet ellátó MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjánál is. A posztból az is kiderült, hogy a mozgalom több másik kereskedelmi banknál is próbálkozott, végül a kormányhoz igen közelálló TakarékBanknál sikerült szerződést kötniük.

A Népszava rákérdezett Gáspár Bencénél, az OTP kommunikációs vezetőjénél az ügyre, aki azt mondta, hogy a banktitokra való tekintettel nem adhatnak semmilyen információt.

A bankszámlanyitást a bank akkor szokta visszautasítani, ha az ügyfél a jogszabályok, illetve a bank által előírt adatokat nem hajlandó közölni, vagy ha pénzmosással gyanúsítható, továbbá ha vélelmezhető, hogy a számlát terrorcselekmények finanszírozásához venné igénybe. A Népszava szerint viszont elképzelhető, hogy a bank azért utasította vissza a Toroczkai László vezette párt bankszámlanyitását, mert Toroczkai korábban bejelentette, hogy feljelentést tesz bennfentes kereskedelem bűncselekménye miatt az OTP ellen is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghalt az amerikai bordélytulajdonos, aki reality-sztárként is karriert csinált

Meghalt az amerikai bordélytulajdonos, aki reality-sztárként is karriert csinált

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot

Brexit-patt: egy évvel meghosszabbítanák az átmeneti időszakot

Népszavazást akar a Momentum a lakástakarékokról

Népszavazást akar a Momentum a lakástakarékokról

Van ádámcsutkám, de jó nő vagyok

Van ádámcsutkám, de jó nő vagyok

Kiderült, mikor távozik a Ryanair vezére?

Kiderült, mikor távozik a Ryanair vezére?

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel

"Fontos, mi tegnap találkoztunk!" - ezerrel trükköznek a lakástakarék szerződésekkel