szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

Mi a legfontosabb a szerelemben? A párom pénze. Erre a meglehetősen lesújtó következtetésre juthatunk, ha megnézzük, hogy mit válaszolt 1000 tehetős amerikai polgár a vagyonkezelőjének kérdéseire.

204 milliárdot kezel a Bank of America csoport Merrill Edge cége, amely kizárólag az interneten tart kapcsolatot az ügyfelekkel. Kérdőívet küldött nekik arról, hogy milyen párt akarnak, hiszen ez alapvetően érintheti a pénzbefektetési szándékaikat. Nem kispályásokról van szó, hiszen 50 ezer dollár a beugró. Milyen partnert akarnak?

Akinek sok a pénze, az jó partner!

Így válaszolt a megkérdezettek 56%-a!.A kisebbség, vagyis 44% adta azt a választ, hogy fülig szerelmes szeretne lenni. Realisták a mai fiatalok – kommentálta a válaszokat a megrendelő. A Merill Edge főnöke szerint a mai fiatalok a pénzügyi biztonságot mindenek fölé helyezik. Realisták abban az értelemben is, hogy fölmérték: „nem vihetem el életem nagy szerelmét egy pompás vakációra, ha nincs egy vasam sem”.

A partnertől nemcsak pénzt várnak, hanem azt is, hogy koncentráljon a karrierjére, vagyis a jövőben keressen még többet. A társasági kapcsolatok sokkal kevesebbet számítanak, mint a karrier, mert az hozza a pénzt. Legalábbis erről vannak meggyőződve azok a gazdag amerikai fiatalok, akik a világ egyik legnagyobb vagyonkezelőjének ügyfelei Amerikában.

A gazdag fiatalok meglehetősen önzőek

Sokkal több pénzt tennének félre újabb befektetésekre, mint gyerekeik jövőjére. 18 ezer dollárt szánnának átlagosan egy évben arra, hogy újabb befektetéseket keressenek. Jóval többet, mint arra, hogy félretegyenek a gyerekek iskolai vagy egyetemi tanulmányaira. Pedig az Egyesült Államokban méregdrága a nívós oktatás.
A megkérdezettek egyáltalán nem szupergazdagok, a híres amerikai középosztály felső rétegéhez tartoznak. A pénzt mindennél, a szerelemnél is többre becsülik. Épp ezért abszolút bizalmatlanok: pénzügyekről őszintén nem beszélnek senkivel sem. Miközben rendkívüli mértékben kíváncsiak arra, hogy partnerük zsebében mennyi van, a saját vagyoni helyzetükről nem nyilatkoznak.
A felmérésről beszámoló New York-i Bloomberg portál arra már nem tér ki, hogy mind több amerikai bérel magán detektívet, hogy kiderítse, vajon párjának mennyije van. A házassági szerződés, mely korábban a felső tízezer privilégiuma volt, most már rendkívüli mértékben elterjedt. Senki se akar rosszul járni a szerelemben, vagyis komoly pénzt veszíteni azon.

Donald Trump azon viccelődött, hogy Melania jó befektetés volt 

Egy éjszakai rádióműsorban Trump szokásos macsó arcát mutatta akkor, amikor még nagyon távol volt az elnökjelöltségtől. Szidta előző két feleségét és dicsérte a Szlovéniában született modellt, Melaniát. A feministák felháborodtak Trump szavain, hiszen úgy beszélt mintha egy versenylovat vásárolt volna. Valójában Amerika egyik legnagyobb vagyonkezelőjének felmérése azt mutatta meg, hogy Trump nem kivétel, hanem maga a szabály. A párkapcsolatra ugyanis mint befektetésre tekintenek a pénzes amerikaiak, akik egyáltalán nem szeretnek rosszul járni. Ezért a pénzt a szerelem elé helyezik a pénzes amerikai fiatalok, legalábbis azok, akik Amerika egyik legnagyobb vagyonkezelőjénél a Merrill Edge-nél tartják dollárjaikat. (via Bloomberg)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban

Az Európai Parlamentben sincs egyetértés a Covid-oltással kapcsolatban

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak