szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Háztartási hulladék és hígtrágya - a megállapodás nélküli kilépés miatt.

Meglepő következménye lehet annak, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból: szerződés hiányában a britek nem tudják elszállítani a szigetországból a szemetet – írja a Guardian. A lap emlékeztet: évente nagyjából 3 millió tonna – jobbára háztartási – szemetet szállítanak el az országból az EU-ba, ezek elégetésével áramot termelnek. Ha nincs megállapodás, a szállítmányokra a jövőben súlyos vámokat kell majd fizetnie a briteknek.

A Guardian által megszerzett kormányzati iratokból az derül ki, hogy nem csak a „hulladékexport” megszűnése kelt félelmet. A brit környezetvédelmi hatóságot az a lehetőség is aggasztja, hogy a brit termelők nem tudnak marha- és bárányhúst exportálni, az állatok továbbtartása pedig a hígtrágyaállomány megnövekedését idézheti elő igen gyorsan, ami szintén környezetszennyező lehet.

A hatóság már önkénteseket toboroz a helyzet kezelésére, akárcsak a polgári védelem, amelynek vezetője még kedden jelezte, hogy ötezer fős extraszemélyzettel készülnek a no deal Brexitre.

(Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"