szerző:
Gomperz Tamás
Tetszett a cikk?

Ahány ház, annyi lopás.

Igen, amit ezen a képen látunk az a miénk. Mi dolgoztunk meg érte. Mi fizettük ki. Mi, azaz a nép.

©

Igen, ez egy 9500 négyzetméteres telek balatoni panorámával. Szép nagy, nem vitás, de meg is érdemeljük. Az általunk elvégzett rengeteg munkának köszönhetően már nem zsebkendőnyi parcellákon tákolunk magunknak apró víkendházakat a Lupa-szigeten, mint régen, hanem hektáros majorságokra vonulunk vissza pihenni a dolgos hétköznapok után.

Igen, nevezhetjük haciendának is, ha a kolumbiai, vagy dácsának, ha az orosz nép hasonló jellegű tulajdonaira gondolunk, de mi magyarok egyszerűen csak zártkertnek hívjuk, ami azt jelenti, hogy a területen nincs lakóingatlan, amint az a képen is látható.

Igen, az ott a jobboldalon egy úszómedence. Fölötte napelemrendszert láthatunk, mert a klímacélt ugyan mint ország megvétóztuk, de ez nem jelenti azt, hogy a saját birtokainkon ne vigyáznánk a természetre. Gondolkozz globálisan, lopjál lokálisan.

Igen, van csini szőlőnk, domboldalba vájt pincénk, trendi terméskövünk toszkán hangulattal, lezárt kapuval elbitorolt közutunk, kiszolgáló épületünk a testőröknek, vendégszobánk a vendégeknek – ahogyan az nekünk a pénzünkért jár.

Igen, ez a plebejus nyaraló talán az utolsó tégláig közpénzből épült, ezért tekinthetjük bátran köztulajdonnak.

Igen, a miniszterelnök úr a fülkeforradalom estéjén azt hangoztatta, hogy a kormányzásának két legfontosabb értéke a szerénység és az alázat lesz.

Nem, ő sosem hazudik.

Nem, az a fehér folt az ösvény mellett nem eldobott pelenka.

Nem, itt kivételesen nem vágják ki az összes fát, és nem térkövezik le az egész placcot, mint a József Nádor téren.

Nem, a magyar emberek számára nem csak Felsőörsön létesülnek mesés ingatlanok, hanem az ország számos pontján Keszthelytől a Budai Váron át Turáig sokfelé.

Nem, emiatt nem lesz forradalom, hiszen meg kell állítani a bevándorlókat.

Igen, a NER-ben minden hatalom a népé, de a tulajdonhoz fűződő jogainkat a miniszterelnök lányán és vején keresztül élvezzük.

Igen, ilyen a szocialista magyar narancs fideszes változata: nem kicsi, nem savanyú, cserébe nem is a miénk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!